واریته ی بهاری

آرشیو مطالب جالب

واریته ی بهاری

آرشیو مطالب جالب

کف رنگی

پنجشنبه, ۱۸ تیر ۱۳۹۴، ۰۴:۳۴ ب.ظ

کف رنگی

با استفاده از چند ماده شیمیایی که به آسانی و در هر خانه‌ای به آنها دسترسی دارید، می‌توانید در لیوانی که محتوی مایعات رنگی مختلف است گازی ایجاد کنید که موجب فوران مایع درون لیوان شود. برای انجام این آزمایش به یک قاشق غذاخوری جوش‌شیرین، یک قاشق غذاخوری پودر لباسشوییِ، 180 سی‌سی آب، 60 سی‌سی سرکه و چند قطره رنگ خوراکی نیاز دارید.

 یک لیوان که حجم آن حدود 400 سی‌سی است را در یک سینی پلاستیکی یا فلزی قرار دهید. جوش‌شیرین و پودر لباسشویی را درون لیوان بریزید. آب را به آنها اضافه کنید و سپس چند قطره رنگ خوراکی نیز به محتویات لیوان بیفزایید. محتویات لیوان را به آرامی هم بزنید. برای این‌که ایجاد گاز در لیوان و به جوش آمدن و کف کردن محتویات درون لیوان را مشاهده کنید، باید بسرعت سرکه را درون لیوان بریزید. بلافاصله پس از این‌که سرکه را داخل لیوان می‌ریزید، کف در لیوان ایجاد شده و از سر آن بیرون می‌ریزد به این ترتیب سطح سینی که زیر لیوان گذاشته‌اید را پوششی از حباب‌های بسیار ریز و کوچک می‌پوشاند. برای این‌که همزمان با ریختن سرکه رنگ محلول درون لیوان را تغییر دهید، می‌توانید به جای رنگ خوراکی از آب کلم قرمز استفاده کنید. به این ترتیب با افزودن سرکه به داخل لیوان، رنگ محلول درون آن از آبی مایل به سبز به رنگ قرمز مایل به نارنجی تغییر می‌کند. می‌توانید به جای آب کلم از آب انگور هم استفاده کنید تا نتیجه متفاوتی را نظاره‌گر باشید.

در این محلول، واکنش شیمیایی بین جوش‌شیرین و سرکه حباب‌های ریزی ایجاد می‌کند که مانند گاز از داخل لیوان بیرون می‌ریزد. در حقیقت در نتیجه واکنش بین سرکه و جوش‌شیرین، محصولاتی تولید می‌‌شود که یکی از آنها گاز دی‌اکسیدکربن است. این گاز حباب‌های ریزی ایجاد می‌کند که در میان مولکول‌های محلول درون لیوان به دام می‌افتد. وجود پودر لباسشویی مانع از بین رفتن این حباب‌ها شد. بنابراین داخل لیوان کف ایجاد می‌شود. از آنجا که حجم گاز ایجاد شده بسیار بیشتر از حجم لیوان است، از آن بیرون می‌ریزد. جوش‌شیرین همان بی‌کربنات‌سدیم است. سرکه نیز حاوی اسید استیک محلول در آب است. بی‌کربنات‌سدیم با اسید سرکه واکنش می‌دهد و در نتیجه این واکنش گاز دی‌اکسیدکربن، استات سدیم و آب حاصل می‌شود.

این آزمایشو تو خونه انجامش دادم خیلی باحال بود، شما هم حتما انجامش بدید.

+ نوشته شده در  جمعه بیست و چهارم آبان ۱۳۹۲ساعت 23:18  توسط علی اکبری  |  آرشیو نظرات

جوهر های نامرئی

جوهر سرخ: با یک محلول رقیق cu2No3 وقتی نوشته دربرابر گرمایه ملایم قرار گیرد رنگ ان ظاهر میشود که سرخ رنگ است همچنین با استفاده از محلول اهن 3(اعدادرومی) کلرید برای ظهور ان از محلول سدیم فروسیانید اضافه کنید ..

جوهر آبی: محلول رقیق کبالت کلرید باز هم با دادن گرما ظاهر میشود همچنین با استفاده از کبالت نیترات میتوان نوشته نامریی نوشت و با محلول اگزالات اسیت انرا مریی کرد 
مس 2(رومی) سولفات نیز با اهن کلرید مریی میشود
جوهر سیاه: این محلول شامل یک واحد اسید سولفوریک و 10 واحد اب بازم با حرارت مریی میشود
یک محلول 15% امونیوم هیپو کلرات با حرارت دادن این دفعه با احتیاط نوشته ظاهر میشود 
یه محلول غلیظ جیوه نیترات نامریی و با بخار امونیاک مریی میشود
جوهر قهوه ای: یک محلول یه در هزار نقره نیترات وقتی در برایر نور قرار بگیرد مریی میشود
جوهر زرد: با یک محلول برمید پتاسیم نوشته و با مس 2(رومی) سولفات ظاهر میشود
جوهر سبز: محلول رقیق نیکل نیترات نوشته و با حرارت ملایم ظاهر میشود.
جوهر بنفش: از محلول ابی فنول جهت نوشتن استفاده شود و برایی ظاهر شدن از محلول اهن کلرید استفاده نماییدتفاده شود و برایی ظاهر شدن از محلول اهن کلرید استفاده نمایید

+ نوشته شده در  جمعه بیست و چهارم آبان ۱۳۹۲ساعت 23:9  توسط علی اکبری  |  آرشیو نظرات

قند و اسید

در این آزمایش شما میخواهید مردم را از خوردن قند بیزار کنید (!) توضیح این که قند ماده ی مضری برای بدن است و شما با این آزمایش کمک شایانی به پزشکان می کنید!!!! 
کافیست شما یک حبه قند را درون یک ظرف گذاشته و چند قطره اسید سولفوریک غلیظ روی آن بریزید. واکنش زیر صورت می گیرد و گرافیت حاصل از قند که سیاه رنگ است باقی می ماند و پس  از آن مردم از خوردن قند حالشان بهم می خورد. 
C12H22O11+H2SO4 ------>12C + SO3 + 12H2O 
توضیح: ابتدا قند سیاه می شود. اگر کمی صبر کنید به دلیل تغییر ساختار، قند دچار تغییر حجم می شود. 
توجه: اسید سولفوریک اسید قوی است و خاصیت خورندگی زیادی دارد. مراقب باشید که روی بدن و لباس شما نریزد.
+ نوشته شده در  جمعه بیست و چهارم آبان ۱۳۹۲ساعت 23:7  توسط علی اکبری  |  آرشیو نظرات

محلول هزارچهره

در این آزمایش شما محلولی را درست می کنید که بدون آن که موادی در آن بریزید خود به خود و پشت سرهم تغییر رنگ می دهد.در درون یک ارلن مقداری آب بریزید و درون آن حدود دو قاشق معمولی شکر و نصف قاشق هم سود (NaOH) بریزید. سپس با افزودن چند قطره پتاسیم پرمنگنات (KMnO4) می بینید که محلول شما ابتدا ارغوانی می شود و سپس به ترتیب آبی، سبز، زرد و نارنجی می شود

+ نوشته شده در  جمعه بیست و چهارم آبان ۱۳۹۲ساعت 23:6  توسط علی اکبری  |  آرشیو نظرات

صدای مهیب

فرض کنید شما به یک جلسه‌ی مهم دعوت شده‌اید، به محض ورود با صدایی عجیب در جا میخکوب می‌شوید :? هر قدمی که برمی‌دارید صدای مهیبی به گوش می‌رسد و پس از چند حرکت متوجه می‌شوید که خودتان منبع صداها هستید! 
با این مقدمه قصد دارم ماده‌ای جالب و نسبتا کم خطر را به شما معرفی کنم « تری یدید نیتروژن» ، ابتدا مواد لازم: 
 ید : 5 گرم پتاسیم یدید : 3 گرم  محلول آمونیاک : 20 میلی‌لیتر 
ابتدا ید و پتاسیم یدی را با هم مخلوط کرده و با هاون کمی می‌کوبید تا حسابی در هم نفوذ کنند. اگر تا به حال درب ظرف آمونیاک را باز نکرده‌اید به شما هشدار می‌دهم که در آخر این کار را انجام دهید. با یک بار اشتباه مجانی ممکن است چند ساعت سوزش گلو و آب‌ریزش چشم داشته باشید :cry: بهتر است زیر هود یا هواکش از آمونیاک استفاده کنید. 
در این مرحله آمونیاک را خیلی آهسته به مخلوط اضافه کرده و مخلوط را با یک قاشق چوبی یا پلاستیکی (با ملایمت خیلی زیاد) به هم می‌زنید. 
پس از خشک شدن، پودر بمبی آماده است. این پودر با ضربه یا فشار منفجر شده و صدایی شبیه ترقه ایجاد می‌کند 
شما می‌توانید مقدار خیلی کمی از آن را روی زمین ورودی یک سالن جشن بریزد تا همگی در هنگام ورود هیجان زده شوند.
+ نوشته شده در  جمعه بیست و چهارم آبان ۱۳۹۲ساعت 23:4  توسط علی اکبری  |  آرشیو نظرات

فلاش عکاسی

حتما شما هم در فیلم‌هایی که با حال و هوای قدیمی تهیه شده است عکاسانی را دیده‌اید که با دوربین‌های بزرگ خود به دنبال شخصیت موردنظر می‌دوند و پس از عکاسی، دود فراوانی صحنه را تاریک می‌کند :!: اگر خوش شانس باشید و چهره فرد مذکور را پس از انهدام با چنین فلاشی ببینید، احتمالا با صورت سیاه و موهای سیخ شده روبرو می‌شوید.
برای تهیه این معجون انفجاری باید مواد زیر را با هم مخلوط کنید:

پتاسیم پرمنگنات 3 حجم  - گوگرد 1 حجم -پودر آلومینیوم ، منیزیم یا روی 2 حجم  
 منظور از حجم در مقادیر بالا، واحد اندازه‌گیری شما (مثلا یک قاشق، یک پیمانه، یک بیل، یک بشکه یا ...) می‌باشد. 
توجه:
این مخلوط بسیار تند سوز است و با نور خیره کننده‌ای در یک لحظه می‌سوزد.
بهتر است در هنگام مخلوط کردن مواد از ظرف و قاشق پلاستیکی استفاده شود و هرگز به مخلوط ضربه نزنید.
برای روشن کردن این مخلوط از فتیله استفاده کنید، هر چه دورتر باشید بهتر.

+ نوشته شده در  جمعه بیست و چهارم آبان ۱۳۹۲ساعت 23:3  توسط علی اکبری  |  آرشیو نظرات

تردستی زیبا و رنگی

نمایش ساده‌ای را که در اینجا مطرح می‌کنیم، در نوع خود خیلی تماشایی است. روی میز نمایش سه لیوان بزرگ محتوی مایعات بیرنگی قرار دارند، که آزمایشگر آنها را آب معرفی می‌کند. یک پارچ شیشه‌ای نیز دارای مای بنفش رنگ است. شعبده‌باز روی هر یک از سه مایع بیرنگ‌، کمی از مایع بنفش می‌ریزد، مایع اول به رنگ بنفش درمی‌آید. مایع دوم به رنگ قرمز درمی‌آید، و مایع سوم سبز رنگ می‌شود! چگونه این تردستی انجام می‌پذیرد؟

مواد لازم برای اجرای این نمایش شگفت‌انگیز عبارتند از: یک برگ کلم قرمز، 100 سانتیمتر مکعب سرکه سفید، و مقداری سود که در 100 سانتیمتر مکعب آب حل شده است. روش کار به این ترتیب است، که از قبل برگهای کلم قرمز را به قطعات کوچک ببرید. آنها را در یک کاسه بریزید، و رویش آب جوش اضافه کنید، و مدت نیم‌ساعت آن را ساکن نگه دارید. شما مایعی به رنگ بنفش خواهید داشت. آن را از الک عبور دهید، و در پارچ بریزید. و اما لیوان ل دارای 100 سانتیمتر مکعب سرکه سفید، و سومی سود حل شده در 100 سانتیمتر مکعب آب است. دلیلش را هم به طور خلاصه توضیح می‌دهیم: مایع بنفش رنگ، که از برگ کلم قرمز به دست می‌آید، اگر در محیط اسیدی قرار گیرد، به رنگ قرمز درمی‌آید. در محیط قلیایی سبز رنگ می‌شود. و مسلماً در محیط خنثی رنگ خود (بنفش) را حفظ می‌کند. همین

+ نوشته شده در  جمعه بیست و چهارم آبان ۱۳۹۲ساعت 23:1  توسط علی اکبری  |  آرشیو نظرات

روشن کردن شمع با میله شیشه ای

باز هم شعبده‌باز با یک نمایش عجیب و باور نکردنی تماشاگران را غرق در شگفتی می‌سازد. نمایشی که اجرای آن کاملاً غیرممکن به نظر می‌رسد. او شمعی را روی میز قرار می‌دهد، و نوک یک میله شیشه خیلی معمولی (همزن) را به فتیله آن می‌زند. شمع روشن می‌شود!

با آنکه نمایش خیلی خارق‌العاده به نظر می‌رسد، ولی اجرایش ساده است، به طوری که شما نیز می‌توانید موفق به انجام آن شوید. کافی است که ابتدا وسایل زیر را آماده کنید: اولاً دو یا سه گرم کلرات پتاسیم، و همان مقدار قند، که هر دو را به طور مجزا به صورت پودر در آورده‌اید. ثانیاً یک شمع درشت معمولی، که حتی‌الامکان فتیله آن کمی کلفت‌تر از معمول باشد (این شمع نباید قبلاً مورد استفاده قرار گیرد). ثالثاً چند گرم اسیدسولفوریک خیلی غلیظ، پس از تهیه ای وسائل، قبلاً فتیله را به کمک یک سوزن، کاملاً از هم باز کنید، به طوری که تارهای آن جدا از هم باشند. سپس کلرات پتاسیم و قند را – که به طور جداگانه در هاون کوبیده، و به صورت پودر نرم درآورده‌اید – با هم مخلوط کنید (اگر این دو ماده را با هم در هاون خرد کنید، امکان انفجار وجود دارد). این مخلوط را از قبل روی فتیله شمع بریزید، به طوری که این ذرات لابه‌لای تارهای فتیله را به خوبی پر کنند. و چون این دو ماده سفید بوده، و همرنگ فتیله شمع هستند، مسلماً کسی از این آماده‌سازی آگاه نخواهد بود.و حالا بدون اینکه کسی مطلع باشد، سر یک همزن شیشه‌ای را در اسیدسولفوریک غلیظ فرو ببرید، و بلافاصله به فتیله شمع بزنید. چون براده قند در مجاورت کلرات پتاسیم است، به کمک اسید سولفوریک آتش خواهد گرفت، شمع روشن می شود.

+ نوشته شده در  جمعه بیست و چهارم آبان ۱۳۹۲ساعت 22:59  توسط علی اکبری  |  آرشیو نظرات

تبدیل آب به نوشابه

شعبده‌باز دو لیوان شیشه‌ای روی میز دارد: یکی پر از آب، و دیگری به ظاهر خالی. او ا-بتدا یک جرعه از آب لیوان اول می‌خورد، و بعد ادعا می‌کند، که چون دلش نوشابه می‌خواهد، هم‌اکنون در پیش چشم حاضران، باقی مانده آب را به نوشابه تبدیل خواهد کرد! در این موقع آب موجود در لیوان اول را به لیوان دوم می‌ریزد، و در اینجا به رنگ نوشابه در می‌آید، این آزمایش چگونه است؟

لیوان اول واقعاً دارای آب خالص است، که آزمایشگر یک جرعه از آن می‌خورد، ولی به گودی ته لیوان دوم، از قبل 5 قطره تنتورید ریخته‌ است که خشک شده و زیاد به چشم نمی‌خورد. و رنگ نوشابه به حل شدن تنتورید در آب مربوط می‌شود.

در نمایش فوق می‌توان نوشابه بدست آمده را مجدداً به آب تبدیل کرد. در این صورت بایستی از قبل در لیوان دیگری مقداری آب ریخت، و در آن ربع گرم هیپوسولفیت سدیم حل کرد. اگر این مایع بیرنگ روی مایع رنگی شبیه نوشابه، که از حل شدن تنتورید در آب بدست می‌آید، ریخته شود، همدیگر را خنثی می‌کنند و مایع حاصل به طور کامل بیرنگ می‌شود. دلیل آزمایش اخیر را می‌توان چنین توضیح داد، که وقتی محلول هیپوسولفیت سدیم را وارد محلول تنتورید در آب می‌کنیم، تتراتیونات سدیم و یداید ایجاد می‌شود، و محلول بیرنگ می‌گردد.

+ نوشته شده در  جمعه بیست و چهارم آبان ۱۳۹۲ساعت 22:56  توسط علی اکبری  |  آرشیو نظرات

رقص ماکارونی ها

آزمایش رقص ماکارونی آزمایش جالبی است که میتوانید آن را به آسانی در خانه انجام دهید
مواد لازم: سرکه یا آبلیمو، چند قطعه ماکارونی نپخته به طول ۲ تا ۳ سانتی متر، جوش شیرین
طرز کار: در یک لیوان (بهتر است لیوان بلند باشد) مقداری محلول جوش شیرین بریزید به طوری که مقداری از سر لیوان خالی باشد.قطعات ماکارونی را در آن بیندازید.مشاهده میشود که ماکارونی به ته لیوان می رود. سپس سرکه یا آبلیمو را به آن اضافه کنید و هم بزنید. گاز کربن دی اکسید حاصل از این واکنش ماکارونی ها را به سطح آب می آورد و پس از مدتی هر ماکارونی به علت ترکیدن حباب ها دوباره به ته ظرف می رود و همینطور قطعات ماکارونی در لیوان بالا و پایین می روند.
+ نوشته شده در  جمعه بیست و چهارم آبان ۱۳۹۲ساعت 22:55  توسط علی اکبری  |  آرشیو نظرات

آتشفشان خود اشتعال

  مواد و وسایل لازم: سطح نسوز - پتاسیم پرمنگنات - گلیسرین.

پتاسیم پرمنگنات یک ضدعفونی کننده قوی می باشد که می توان آن را از داروخانه ها تهیه نمود. گلیسیرین نیز در سوپر مارکت ها به راحتی قابل خرید است. انحلال این دو ماده در هم با واکنشی گرما زا همراه است که باعث ایجاد شعله می شود. اشتعال این دو ماده بسیار پر انرژی و سریع است. به اندازه یک قاشق پتاسیم پرمنگنات را بر روی یک سطح نسوز ریخته، از نبودن مواد و وسایل قابل اشتعال در محیط مطمئن شده و سپس مقداری گلیسرین روی آن بریزید. چنانچه دمای محیط در حدود ۲۵ درجه سانتیگراد باشد، اشتعال خود به خود ناگهانی خواهیم داشت. البته این اشتعال بعد از مدت کوتاهی روی می دهد که شما می توانید برای هیجان زده کردن دوستانتان در این حین با آنها شروع به صحبت نموده و حواسسشان را پرت نمایید. توجه داشته باشید که دود حاصل از این آزمایش تقریباً سمی است و از استنشاق آن باید خودداری نمود.

+ نوشته شده در  جمعه بیست و چهارم آبان ۱۳۹۲ساعت 22:53  توسط علی اکبری  |  آرشیو نظرات

تولید گاز هیدروژن با چنته

شما می توانید با استفاده از چنته و کمی فویل آلومینیومی گاز هیدرژن تهیه نموده و از آن در آزمایشهایتان استفاده نمایید.

  مواد و وسایل لازم: چنته - فویل آلومینیومی - آب و بطری شیشیه ای

چنته ماده ای است که از آن برای باز کردن لوله های فاضلاب استفاده می شود، با توجه به این مطلب باید بدانید که چنته همان سود سوز آور می باشد، که شما می توانید با قیمت بسیار مناسب آن را از سوپر مارکت محل تهیه نمایید.مقداری آب درون بطری بریزید طوریکه ۳/۱ بطری را پر کند. حال مقداری چنته را در این بطری بریزید، مواظب باشید که سود سوز آور با دستتان تماس پیدا نکند زیرا بلافاصله آب دستتان را جذب کرده و ضمن واکنش با پوست باعث ایجاد سوزش و خارش در محل تماس می گردد. درحین آزمایش نیز دستتان را به دهان یا چشم خود نزنید. مقداری فویل آلومینیومی را به صورت گلوله های کوچک در آورده و داخل بطری بیاندازید.  طی یک واکنش شیمیایی گاز هیدروژن ایجاد می شود که به آرامی بالا می آید. حال اگر با احتیاط کامل کبریت مشتعلی را به دهانه بطری نزدیک نمایید پدیده پر هیجانی را مشاهده خواهید نمود. از هیدروژن به دست آمده برای باد کردن باد کنک هم می توانید استفاده نمایید. این بادکنک تا ارتفاع زیادی بالا می رود. محلول داخل بطری را به همراه آب زیاد داخل سینک می توانی تخلیه نمایید.

+ نوشته شده در  جمعه بیست و چهارم آبان ۱۳۹۲ساعت 22:52  توسط علی اکبری  |  آرشیو نظرات

تخم مرغ نقره ای

داستان تخم مرغ طلایی را همه ما در دوران کودکی به اشکال مختلف شنیده ایم. اما ما در این جا به شما داشتن یک تخم مرغ نقره ای  آموزش خواهیم داد. شما می توانید با انجام این آزمایش در مهمانی هایتان ضمن شگفت زده کردن مهمانانتان اوقات شادی را برای آنها فراهم کنید. مواد و وسایل لازم: تخم مرغ ۱ عدد - لیوان شیشه ای نسبتاً بزرگ ۱ عدد - شمع یک  عدد و مقداری آب.     خیلی ساده است، فقط کافیست تخم مرغ را روی شمع روشن بگیرید تا سراسر پوسته آن توسط دوده شمع سیاه شود. باید تخم مرغ را به رأس شمع کاملاً نزدیک کنید. ولی مواظب دستان خود باشید تا نسوزد. دقت نمایید تا سراسر پوسته تخم مرغ بطور کاملاً یکنواخت از دوده پوشانده شود. لیوان را تا نیمه پر از آب کنید. بطوریکه وقتی تخم مرغ را درون آب انداختید، آب تمام سطح تخم مرغ را بپوشاند و در ضمن از لیوان نیز بیرون نریزد. حال از روبرو به تخم مرغ خود نگاه کنید. چه می بینید؟ یک تخم مرغ نقره ای درخشنده که خیلی بزرگتر از اندازه واقعی تخم مرغ سیاه شده است.

+ نوشته شده در  جمعه بیست و چهارم آبان ۱۳۹۲ساعت 22:50  توسط علی اکبری  |  آرشیو نظرات

آزمایش با کاربید کلسیم



تصویر

 

تئوری آزمایش

کاربید کلسیم ، جامد خاکستری یا سیاه با بویی مانند بوی سیر می‌باشد. شدیدا با آب واکنش داده ، گاز اشتعال‌پذیر استیلن را آزاد می‌کند. در صورت آتش گرفتن این ماده ، نباید از آب استفاده کرد، زیرا باعث انفجار می‌شود. کاربید کلسیم با آب ، رطوبت ، عوامل اکسید کننده قوی ، الکل ، کلرید هیدروژن و منیزیم ، ناسازگار است.(شدیدا واکنش می‌دهد).

از لحاظ سم شناسی ، تنفس و بلعیدن آن خطرناک بوده ، در صورت تماس با پوست باعث تحریک و سوزش پوست می‌شود. موقع حمل و نقل آن ، باید تهویه کافی وجود داشته باشد و محیط ، بدون رطوبت بوده ، ظرف آب در نزدیکی ظروف محتوی آن نباشد. زیرا ممکن است در اثر تکان و ضربه یا ریخته شدن آب ، کاربید کلسیم و آب باهم ترکیب شده ، با آزاد کردن استیلن باعث آتش سوزی و انفجار شوند. 

وسایل لازم

  • تکه‌های کوچک کاربید کلسیم 1 تا 4 عدد
  • تکه‌های مکعبی یخ 3 تا 4 عدد
  • کبریت
  • بشر یا کاسه پیرکس

روش کار

چند تکه کاربید کلسیم کوچک را داخل بشر یا کاسه قرار دهید. برای جلوگیری از تکان و لرزش ظرف آزمایش و جلوگیری از ریختن محتویات آن ، می‌توان اطراف آن تکه‌های سنگ یا آجر قرار داد. تکه‌های یخ را در ظرف آزمایش ریخته و کبریت روشن را به تکه‌های کاربید کلسم نزدیک کنید، بلافاصله واکنش شروع شده ، به نظر می‌رسد که تکه‌های یخ شعله‌ور می‌شوند. 

تصویر


نتیجه آزمایش

کاربید کلسیم با یخ وارد واکنش شده ، استیلن و هیدروکسید کلسیم تولید می‌کند. گاز استیلن در مجاورت شعله کبریت با اکسیژن هوا واکنش داده ، مشتعل می‌شود و در اثر سوختن CO2 و آب آزاد می‌کند. واکنشهای انجام گرفته عبارتند از :

CaC2 + 2H2O → Ca(OH)2 + C2H4


سپس در حضور اکسیژن هوا (5O2) و شعله:

Ca(OH)2 + C2H4 → 2H2O + 4CO2


نکات مهم

  • از هیدروکسید کلسیم تولید شده می‌توان به عنوان محلول پاک کننده استفاده کرد.
  • انجام این آزمایش با مقادیر زیاد کاربید کلسیم و یخ ، خطرناک است و ممکن است موجب انفجار و آتش سوزی ‌شود. بنابراین ، این آزمایش باید در هوای آزاد یا در زیر هود انجام شود
+ نوشته شده در  جمعه بیست و چهارم آبان ۱۳۹۲ساعت 22:42  توسط علی اکبری  |  آرشیو نظرات

شکر و پتاسیم کلرات


آتش لحظه‌ای









«پتاسیم کلرات» به شکل کریستال یا پودر جامد سفید رنگی است که ماده‌ی اکسیدازبسیار خوبی است. در مواد منفجر شونده، کبریت و آتش‌بازی از آن استفاده می‌شود. زمانی که در مجاورت حرارت قرار می‌گیرد و تجزیه می‌شود - خصوصا با حضور کاتالیزور منگنز- مولکول اکسیژن آزاد می‌کند.


«شکر» یک منبع انرژی است. زمانی که «پتاسیم کلرات» و «شکر» معمولی با هم ترکیب شوند و یک قطره «اسید سولفوریک» به عنوان کاتالیزور به آن اضافه شود، دو ماده به‌شدت با هم واکنش می‌دهند. در حالی که گرمای بسیار زیادی با شعله‌ی ارغوانی زیبا همراه با مقدار زیادی دود تولید می‌کند ( رنگ ارغوانی احتمالا به دلیل قرار گرفتن «پتاسیم» در برابر حرارت است).

در آزمایش زیر تقریبا مقدار برابری از «پتاسیم کلرات» و «شکر» – که به صورت پودر دآمده است- را در یک ظرف شیشه‌ای کوچک به شدت با هم مخلوط می‌کنیم. این واکنش با افزودن یک قطره «اسید سولفوریک» آغاز می‌شود و همان‌طور که گفته شد یک شعله‌ی زیبای ارغوانی تولید می‌کند. ظرف شیشه‌ای به‌طور خاصی با انفجار می‌شکند. این آزمایش از نماهای نزدیک نیز نمایش داده شده است. 


توجه!


- در ترکیب «شکر» پودر شده با «پتاسیم کلرات» باید به این نکته توجه کنید که به خوبی این ذرات با هم مخلوط شوند، در غیر اینصورت پودر«شکر» آتش را خفه خواهد کرد.


- آزمایش با ذرات درشت «شکر» هم قابل انجام می‌باشد ولی مقدار اسید بیش‌ترینیاز خواهد بود.


- در این آزمایش مقدار زیادی دود تولید می‌شود، در نتیجه باید در زیر هود یا محلی انجام گیرد که تهویه‌‌ی مناسب داشته باشد.

 




«پتاسیم کلرات» اکسنده‌ای بسیار قوی است؛ بنابراین ترکیب آن با «شکر» را ذخیره نکنید، زیرا احنمال انفجار ناخواسته وجود دارد.

- در هنگام خارج کردن «پتاسیم کلرات» از بطری آن، توجه کامل داشته باشید، زیرا بیرون ریختن توده‌ای آن باعث ایجاد جرقه و آتش‌گیری یا انفجار بطری می‌شود.

- واکنش باید در فضای آزاد یا زیر هود انجام گیرد.

 

























«نمایی دیگر»

















+ نوشته شده در  جمعه بیست و چهارم آبان ۱۳۹۲ساعت 22:25  توسط علی اکبری  |  آرشیو نظرا
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۴/۱۸
عباسعلی سامانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی