واریته ی بهاری

آرشیو مطالب جالب

واریته ی بهاری

آرشیو مطالب جالب

از قبل 4

پنجشنبه, ۲۸ آبان ۱۳۹۴، ۰۸:۵۸ ق.ظ

رفع مشکل کپی از اینترنت به word

در بسیاری از مواقع هنگامی که متنی را از اینترنت میگیریم و آن را در OFFICE wold کپی می کنیم،متن انتخابی با جدول متصل به متن کپی شده و کار ویرایش متن را سخت می کند.دقیقا در این لحظه اعصابتون خورد شده و اومدین توی اینترنت و برای حل این مشکل سرچ می کنید!منم برای شما دوستان عزیزی که این مشکل رو پیدا کردید این مقاله رو نوشتم تا راحت مشکلتون حل بشه!

حل مشکل کپی در wold

در اینجا وضعیتی شبیه به شکل بالا برای شما ایجاد شده است!روی شکل چهار گوش جدول کلیک کنید تا جدول در وضعیت انتخاب قرار بگیرد.

حل مشکل کپی در wold

هنگامی که جدول در وضعیت انتخاب قرار گرفت بر روی layout از سربرگ tabale tools (قسمت ۲) کلیک کنید و در تنظیمات قسمت layout گزینه  (قسمت ۳) convert to text را بزنید.

نکته:ممکن است متنی که به داخل word کپی کرده باشید شامل یک جدول چندین خانه ای باشد.شما با هر بار انجام دان این ۳ مرحله ،تک تک خانه های جدول را به text تبدیل خواهید کرد.این عمل را انقدر تکرار کنید تا دیگر علامت جدول بر روی صفحه word وجود نداشته باشد!

حل مشکل کپی در wold

حال شما یک متن کاملا آزاد خواهید داشت که می توانید آن را به راحتی ویرایش کنید!

نوشته شده توسط سامانی در 11:18 |  لینک ثابت   • آرشیو نظرات

جمعه بیست و دوم فروردین 1393

بازی شگفت انگیز مغز را تماشا کنید !


١- در صورتی که حرکت نقطه متحرک را تعقیب کنید تنها یک رنگ را می بینید، صورتی!

٢- حالا لحظاتی به علامت + که در وسط قرار دارد خیره شوید. نقطه متحرک را پس از لحظاتی به رنگ سبز خواهید دید.

٣- حالا زمان بیشتری را بر روی علامت + تمرکز کنید، پس از لحظاتی نقاط صورتی آهسته آهسته ناپدید خواهند شد.

عجیب اینجاست که هیچ نقطه سبزی در این عکس در کار نیست و در واقع نقاط صورتی نیز ناپدید نمی شوند. این دلیل محکمی است که ما همیشه دنیای خارج را آنگونه که هست نمی بینیم.

نوشته شده توسط سامانی در 11:14 |  لینک ثابت   • آرشیو نظرات

جمعه بیست و دوم فروردین 1393

تست چشم

گربه رو در عکس زیر پیدا کنید اگر تنوستید پیدا کنید چشماتون نیاز به چشم پزشک داره

لطفا زمان بگیرید و مدت زمانی که گربه رو پیدا میکنید در قسمت نظرات  یاداشت کنید ……

اماده اید…..۱ ….۲  …..۳……..

نوشته شده توسط سامانی در 11:12 |  لینک ثابت   • آرشیو نظرات

جمعه بیست و دوم فروردین 1393

تست سنجش سن مغز شما

سن مغز شما چقدر است؟

تصاویر خنده دار

ایا شما کودکی بزرگ هستید؟


این تست، یک تست رایانه ای برای تخمینی از سن مغز شماست.
۱_لینک را کلیک کنید!


http://flashfabrica.com/f_learning/brain/brain.html

2_دکمه استارت رو بزنید.
جای اعداد را که چند لحظه نمایش داده می شود به خاطر بسپارید
و روی جای آنها به ترتیب از کم به زیاد کلیک کنید!
بعد از چند مرحله، سن مغز شما با توجه به زمان عکس‌العمل و درستی آن محاسبه و نمایش داده می شود

نوشته شده توسط سامانی در 11:10 |  لینک ثابت   • آرشیو نظرات

سه شنبه نوزدهم فروردین 1393

نرم افزار مترجم


نرم افزاری قدرتمند و بسیار کم حجم جهت ترجمه لغت ، متون و صفحات وب به زبان فارسی. اکثر کسانی که در ایران زندگی می کنند و فقط به زبان مادری خود یعنی زبان فارسی مسلط هستند و با سایر زبان ها مانند انگلیسی آشنایی کمی دارند در هنگام برخورد با کلمه یا متنی به غیر زبان اصلی کشور دچار مشکل می شوند و سعی می کنند از نرم افزار های دیکشنری و سایر برنامه هایی که در این زمینه کاربرد دارند مانند بابیلون استفاده کنند.
 

 

Client%20for%20Google%20Translate%20Pro%204.7.420 حرفه ای ترین ترجمه متون و کلمات با نام Client for Google Translate Pro 4.7.420

 

اما اکثر دیکشنری ها محدود بوده و قابلیت ترجمه متن های طولانی را ندارند و یا متن ترجمه شده از کیفیت خوبی بر خوردار نمی باشد که این یکی از بزرگترین مشکلات این قبیل برنامه هاست. همانطور که می دانید سایت گوگل که یکی از معروف ترین و قویترین موتورهای جستجو گر تحت وب می باشد در یکی از بخش های متنوع خود قسمتی را مخصوص ترجمه وب سایت ها قرار داده که اخیرآ زبان فارسی را نیز به لیست زبان های آن اضافه نموده از همین رو کاربران ایرانی با رفتن به آدرس www.Translate.Google.com و انجام تنظیمات مربوطه قادراند تا سایت های خارجی را به زبان فارسی مشاهده کنند.
از آنجا که دانلودها همیشه در فکر رفاه حال کاربران خود بوده است امروز نرم افزار قدرتمند Client for Google Translate را به شما معرفی می کند که به کاربران اینترنتی این امکان را می دهد بدون رفتن به سایت گوگل و انتظار مدت زمان طولانی جهت ترجمه به راحتی و تنها با یک کلیک ساده لغت ، متن های طولانی و حتی صفحات وب سایت ها را نیز به زبان فارسی و یا سایر زبان ها با بهترین کیفیت ترجمه کنند.
شما با کمک این نرم افزار بسیار قوی و کاربردی فقط کافیست زبانی را که باید متن ترجمه شود انتخاب کنید چون خود نرم افزار به صورت اتوماتیک زبان اصلی متن را تشخیص می دهد و دیگر نیازی نیست که حتمآ کاربر بداند زبان اصلی متن مورد نظر خود مربوط به چه کشوری است. می توان به جرات گفت که Translate Client یک دیکشنری کامل در تمامی زمینه ها بوده و از نظر ترجمه به خصوص متون بی رغیب می باشد.
طرز کار با این نرم افزار بسیار ساده و آسان می باشد به طوری که شما فقط کافیست کل متن و یا قسمتی از آن را در صفحه اینترنتی و یا کامپیوتر خود انتخاب کنید سپس آیکون کوچکی در کنار متن مورد نظر ظاهر می شود که پس کلیک بر روی آن کل متن منتخب به زبان فارسی یا هر زبانی که شما در تنظیمات اصلی برنامه قرار داده اید ترجمه می شود علاوه بر این شما می توانید با اجرای نرم افزار و کپی متن مورد نظر خود در قسمت ورودی برنامه و انتخاب زبان ترجمه، با کلیک بر روی گزینه Translate کل متن مورد نظر خود را در عرض چند ثانیه به زبانی که انتخاب نموده اید ترجمه کنید.
این دیکشنری با داشتن حجم بسیار کم و محیط ساده از هر لحاظ مناسب کسانی می باشد که اطلاع چندانی از زبان های مختلف ندارند و روزانه مدت زمان بسیار زیادی را صرف مشاهده وب سایت های خارجی می کنند که با کمک این نرم افزار تمامی آن ها را می توانند به زبان فارسی مشاهده کنند.

 

برخی از ویژگی های این نرم افزار :
- قابلیت ترجمه لغت ، متون و صفحات وب.
- پشتیبانی از زبان مختلف از جمله زبان فارسی.
- تشخیص خودکار زبان اصلی متن.
- ترجمه متن تنها با یک کلیک در عرض چند ثانیه.
- بی نیاز به سرویس گوگل.
- کیفیت مناسب متن و یا لغت ترجمه شده.
- داشتن سرعت بالا در ترجمه متون.
- قابلیت انتخاب دو زبان جهت ترجمه.
- محیط ساده از لحاظ کاربرد.
- اجرا خودکار برنامه و قرار گرفتن در Startup.
- دسترسی آسان.
- داشتن حجم بسیار کم.

 

password حرفه ای ترین ترجمه متون و کلمات با نام Client for Google Translate Pro 4.7.420پسورد فایل: www.downloadha.com

دانلود

نوشته شده توسط سامانی در 19:53 |  لینک ثابت   • آرشیو نظرات

سه شنبه نوزدهم فروردین 1393

ترفند تایپ نمودن شکل های جالب با استفاده از کیبورد

تصمیم داریم تا ترفندی جالب را برایتان بازگو کنیم که بسیاری از کاربران از آن بی اطلاعند! با استفاده از این ترفند میتوانید انواع و اقسام شکل های عجیب و غریب مانند تیر، قلب، گل و… را بدون استفاده از نرم افزار خاصی و تنها با استفاده از کیبورد در محیط ویندوز تایپ نمایید.

برای این کار کافی است:


در هنگام تایپ کلید 
Alt را نگه دارید و به دلخواه یکی از اعداد سمت راست کیبورد را فشار دهید، سپس کلید Alt را رها کنید. خواهید دید که یکی از اشکال نمایان میشود.
نکته جالب این است که این اشکال تنها محدود به ۹ عدد نمیشود، بلکه می توانید وقتی 
Alt را نگه داشته اید دوبار یک عدد را وارد کنید، خواهید دید که شکل دیگری ظاهر میشود. در نتیجه اگر یک عدد را چندین دفعه وارد کنید شکل دیگری را خواهید دید.

☺☻♥♦♣♠◘○♂▬


M+☼♫☼♪‼↕◄

البته میتوانید اشکال دیگری را کشف کنید

نوشته شده توسط سامانی در 19:46 |  لینک ثابت   • آرشیو نظرات

سه شنبه نوزدهم فروردین 1393

انتخاب کن

حجاب
نوشته شده توسط سامانی در 19:12 |  لینک ثابت   • آرشیو نظرات

دوشنبه یازدهم فروردین 1393

همه چی درباره ی سبزیجات خوردنی


نگاهی علمی  به مصرف مهمترین سبزیجات خوراکی

با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب  تمامی قسمتهای کشور عزیزمان ایران و افزایش بیش از پیش فرهنگ جامعه و توجه وافر آحاد به مقوله
 
سلامت ، مخصوصاً تغذیه سالم و با عنایت به اهمیت مصرف سبزیجات و قرارگرفتن این مواد بهشتی و آسمانی در رژیم غذایی مردم و از طرفی
 
نیاز پرسنل بخش سیستم بهداشتی به آگاهی و اطلاعات کافی در خصوص مزایا و مضار سبزیجات فصل و نیز تقارن فصل بهار و تابستان برآنیم تا در
 
جهت افزایش سطح علمی همکاران محترم اطلاعاتی را که برگرفته از منابع علمی می باشد در اختیار شما قرار گیرد .
 
استفاده از میوه ها و سبزیجات یکی از بهترین شیوه های دستیابی به شادابی ، سلامت و تعادل جسمی است ، چون این مواد دارای املاح
 
معدنی و ویتامین های اختصاصی که بسیار برای بدن ضروری است هستند و به ندرت در سایر مواد غذایی یافت می شوند . همچنین به دلیل
 
داشتن مقدار زیادی فیبر اجابت مزاج را آسان و دفع مواد زائد بدن را افزایش می دهد .
 
بشر امروز به دلیل زندگی ماشینی و عدم تحرک کافی و استفاده بیش از حد پروتئین و چربی های حیوانی و همچنین مصرف زیاد از حد شیرینی
 
، آرد های سفید ، برنج های بدون سبوس روز به روز حرکات دودی روده خودد را کمتر کرده و عدم دفع مواد زائد بدن را موجب می شوند . به
 
همین سبب استفاده از یک رژیم فیبری سبزیجاتی کمک شایانی به او می نماید . همچنین سبزیجات از نظر انرژی منبع فقیری هستند و اغلب
 
آنها از هر صد گرم 5 تا 10 کیلو کالری انرژی فراهم می سازند و به علت کالری کم ، اشتها را کم کرده و یکی از بهترین درمان کنندگان چاقی
 
می باشند . بیشتر سبزیجات دارای کلسیم و آهن فراوان هستند ( جدول زیر مقایسه بین کلسیم ، آهن ، ویتامین A در شیر و سبزیجات معروف
 
خوراکی صورت گرفته است .
 

شرح نمونه

کلسیم

( میلی گرم در 100 گرم )

آهن

( میلی گرم در 100 گرم )

ویتامین A

( میلی گرم در 100 گرم )

شیر بز

6/133

049/0

3/55

شیر گاو پاستوریزه

7/121

049/0

4/61

پونه ( خشک )

2628

50/3

258

جعفری تازه

7/136

2/6

520

تره کوهی ( خشک )

1276

15/49

162

ترخون تازه

9/169

7

59/62

شنبلیله

6/126

5/33

807

ریحان تازه

160

60/2

432

استخراج و مقایسه از جدول ترکیبات مواد غذایی ایران – جلد اول ، مواد غذایی خام از انتشارات انستیتو علوم تغذیه و صنایع غذای ایران – شماره 131 تهران

تمام سبزیجات مقادیری از ویتامین های گروه B را دارند همچنین برگ سبزیجات منبع مناسبی از ریبوفلاوین است و یکی از مواد مهم سبزیجات
 
بتا کاروتن ( پیش ساز ویتامینA ) ، اسید اسکوربیک ، اسید فولیک است که هر کدام از مواد مذکور به نوبه خود برای سلامتی مفید هستند .
 
چون غلات و حبوبات از این ویتامین ها فقرند مصرف توام غلات ، حبوبات و سبزیجات توصیه می شود .

قبل از مصرف سبزیجات توجه به چند نکته ضروری است .

1 – با توجه به آبیاری بسیاری از سبزیها در شهر و روستاها با فاضلاب خام ( این کار توسط وزارت بهداشت ممنوع اعلام شده ) و امکان آلودگی سبزیجات به انواع میکروبها و عوامل بیماری زا ضد عفونی و گند زدایی سبزیجات باید برابر دستورالعمل های استاندارد مد نظر قرر گیرد .

2 – هر چه سبزیجات تازه تر باشند مواد معدنی و ویتامین آن جهت هضم و جذب مناسب تر خواهد بود .

3 – هر چه سبزیجات جوانتر باشد به دلیل نوع سلولز آن قابل هضم تر و مواد معدنی و غذایی آن راحت تر در اختیار بدن قرار می گیرد .

4 – سبزیجات را بهتر است خام و تازه مصرف کرد چون مقدار زیادی از مواد مفید آن با پختن از بین می رود .

5 – در صورتی که تصمیم داریم سبزیجات را پخته مصرف کنیم باید آنها را با درجه حرارت کم و به مدت طولانی طبخ نمائیم .

با توجه به موارد فوق چنانچه مردم کشور آموزش ببینند تا هر خانواده در خانه خود به اندازه مصرف روزانه سبزی خوردن در باغچه منزل پرورش دهند تا از هر لحاظ سالم و در دسترس باشد و چنانچه منزل آپارتمانی می باشد می شود در تراس منزل از جعبه های چوبی یا گلدانهای سفالی استفاده نمود.

سبزیجات خوراکی به پنج دسته تقسیم می شوند :

1 – آنهایی که برگهای سبز دارند مانند اسفناج – کاهو – جعفری و ..

2 – آنهایی که ریشه ماکول دارند مانند چغندر – هویچ شلغم

3 – آنهایی که میوه مانند هستند مثل خربزه – خیار – کدو – بادمجان

4 – جوانه ها مانند مارچوبه – کلم – کنگرفرنگی

5 – آنهایی که پیازی هستند مثل پیاز – سیر – موسیر و ...

که در این مقوله فقط تعدادی از سبزیجات که برگهای سبز دارند و بیشتر مصرف می شوند را مورد بررسی قرار خواهیم داد .

اسفناج : ( oleracea Spinacia )

اسفناج تازه دارای 93 درصد آب ، مواد آلبومینوئیدی ، مواد چرب ، مواد قندی کلروفیل ، لیستین ، سکرتین ، ید ، فسفر ، آهن ، املاح پتاسیم ، کلسیم و اکسالات می باشد .

خواص تغذیه ای و درمان :

از قدیم الایام عقیده مردم بر این بوده است که اسفناج از نظر ارزش غذایی بر سایر سبزیها ترجیح دارد زیرا مقدار درصد مواد ازته و هیدروکربنه آن زیاد است .

اسفناج به علت دارابودن آهن ، فسفاتها و کلروفیل ، برای مبتلایان به کم خونی و همچنین کسانی که به علت حوادث ، خون زیاد از آنها دفع شده باشد ، اثر مفید ظاهر می کند با مصرف اسفناج سهولت دفع مواد از روده بزرگ به خوبی فراهم می شود .

اسفناج به علت دارابودن سکرتین اثر نیرودهنده بر روی ترشحات معده ، روده و لوزالمعده داشته ، ترشحات صفرا را افزایش می دهد و حرکات دودی شکل روده را تقویت می کند و چون دارای ویتامین A ، B ، C ، D می باشد برای جبران کمبود ویتامین های مذکور در بدن یکی از بهترین سبزیجات می باشد .

با آنکه غذاهای ساده ای که با اسفناج تهیه می شود زیاد لذت بخش نیست ، معهذا مصرف آن در تغذیه کودکان به عنوان غذای کامل دوره نقاهت ، رفع کم خونی و کم خونی دختران جوان ، بیمارهای حاد ، بیماریهای مقاوم پوست ، اسکوربوت و همچنین به عنوان تقویت اعصاب برای کسانی که کارهای فکر دارند توصیه می شود .

همچنین مصرف اسفناج پخته در طب عوام برای رفع سرفه های خشک ، آسم ، گرفتگی صدا ، یبوست ، قولنج های کبدی ، رماتیسم و کمی ترشحات شیر معمول است .

اما : اسفناج نباید برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهای صفراوی مصرف گردد چون اکسالات آن کسالت بیماران را تشدید می کند همچنین اکسالات مذکور از جذب تمامی آهن موجود در این سبزی جلوگیری می نماید .

جعفری : ( Crispum Petroselinum )

جعفری از سبزیهای خوشمزه ، معطر و مفید است که مورد توجه همه مردم است و در اغذیه مختلف از آن استفاده می شود و دارای ویتامین A ، B ، C و عناصر مصرفی مختلف از جمله آهن می باشد . علاوه بر مصارف تغذیه از این گیاه جهت اثر قاعده آوری و تب بری آن استفاده می شده است همچنین جهت حذف لکه های صورت در زمان حاملگی و شفافیت پوست از آن به عنوان دم کرده و بخور استفاده می نمایند .

مصرف عمده آن به همراه سایر سبزیجات خوراکی به جهت داشتن ویتامین آهن ، کلسیم و عطر مناسب ، فیبرفراوان بسیار مفید می باشد .

ترخون : ( Artemisia Dracunsulus )

ترخون گیاهی است معطر که برگ و سر شاخه های جوان آن از قدیم بصورت خام مورد استفاده قرار می گرفته است ، طعم آن در حالت تازه تند و کمی تلخ و بوی آن مطبوع است .

اسانس آن برای مزه دار کردن برخی از اغذیه مرسوم است . این گیاه علاوه بر اینکه به عنوان سبزی خوردن مورد استفاده قرار می گیرد به عنوان اشتها آور ، مقوی معده ، مدر ، ضد اسکوریت و به طور خفیف ضد کرم و قاعده آور مصرف می شود.

در طب عوام از آن برای رفع درد مفاصل ، رفع سکسکه ، بلع هوا و درمان قاعدگی های دردناک استفاده می شود . در کتب علمی جدید بر خلاف اظهار نظرهای ضد و نقیض برای کنترل سلولهای سرطانی مفید ارزیابی شده است .

تره : ( Allium porum )

تره را از قدیم مصریان و یونانیان و رومیان به مصارف تغذیه ای می رسانده اند و چون از سبزیهای سهل الهضم است و به علاوه طعم وبوی آن ملایم تر از سیر و پیاز می باشد در هر عصری مورد توجه مردم بوده است .

مصرف آن برای مبتلایان به سوء هاضمه ، چاقی ، درد مفاصل ، نقرص ، تصلب شرائین و یبوست دائمی توصیه گردیده است به علاوه غذای مناسبی برای مبتلایان به تحریک معده و روده است ( IBS ) تره به طور تازه و خشک در غذاها مصرف می شود . مقادیر زیادی آهن ، ویتامین B1 و B2 را بصورت توأم دارد . تره از نظر ویتامینA فقیر است ولی کاروتن در قسمتهای سبز آن موجود می باشد. تره علیرغم اینکه سریع العضم و مقوی هاضمه است ولی به دلیل داشتن سلولز فراوان در کسانی که سابقه نفخ وبواسیر دارند باید با احتیاط به همراه غذاهای دیگر و به مقدار کمی مصرف شود .

سوپ غنی شده با تره دارای اثرات ، خلط آوری ، دفع کننده سنگ کلیه می باشند . در صورتی که تره تازه را به محل گزش حشرات مخصوصاً زنبور عسل مالش دهنده درد تسکین می یابد . تره پخته شده بصورت پماد جهت سرباز کردن آبسه ها و دمل های چرکین بسیار مفید است .

شوید : ( Anethum Yravelens )

شوید گیاهی است که بصورت تازه و یا خشک با انواع اغذیه مصرف می شود و علاوه از عطر و طعمی که به غذا می دهد به دلیل داشتن موارد موثره بسیار مورد توجه بوده است .

سرشاخه های تازه گیاه و میوه آن ثر نیرودهنده ، مقوی معده ، هضم کننده غذا ، بادشکن ، مدر ، ضد تشنج ، رفع استفراغ ، آرام کننده و زیاد کننده شیر می باشد همچنین با تحقیقات جدیدی که به روی این گیاه صورت گرفته اثرات فوق العاده مفید پائین آورنده کلسترول و تری گلیسرید خون آن مشخص گردیده است و نیز اسانس شوید اخیراً در فراورده های ضد نفخ کودکان مورد استفاده قرار گرفته است .

شاهی ( ترتیزک ) ( Lipidium sativum )

شاهی یکی از دیگر از سبزیهایی است که اختصاصاً تازه و خام بصورت سبزی خوردن مصرف می شود و به دلیل داشتن ترکیبات ید ، آهن ، فسفات ، و سایر مواد معدنی و سلولز برای مصارف انسانی بسیار مفید است . برگ و ساقه جوان آن در حالت تازه طعم ، تند و مطبوع شبیه بولاغ اوتی دارد . گلهای آن دارای عطر ملایم و موم زنبور عسل است . ترتیزک اثر ضد اسکوربوت قوی دارد به عنوان اشتها آور ، مدر و تصفیه کننده خون بکار می رود . مصرف اندام هوایی گیاه مخصوصاً دانه آن به عنوان مقوی معده ، خلط آور وقاعده آور توصیه می شود.

طبق بررسیهای جدید صورت گرفته ترتیزک به علت داشتن اثر بازکنندگی عروق در تصلب شرائین و آنژین موردی بسیار مفید ارزیابی شده است .

ریحان : ( Ocimum Bosilicum )

این گیاه از قدیم بومی ایران و افغانستان بوده و آن را در مصر نیز پرورش می داده اند ، بعداً یونانیان و سپس رومیها پی به وجود آن بردند . این سبزی معطر بصورت خام و در کنار بسیاری از غذاها مصرف می شود

مصرف این گیاه اثرات ضد تشنج ، نیرودهنده ، مقوی و مدر می باشد و برای رفع سردردهای یکطرفه ، سردردهای عصبی و تقویت دستگاه گوارش مفید می باشد . ریحان زیاد کننده ترشحات شیر و از این نظر از قدیم مورد توجه بوده است .

جوشانده ریحان جهت رفع آفت دهان و داروی موثر در رفع التهابات دستگاه مجاری اداری می باشد. چنانچه چند برگ از ریحان درون یک فنجان آب جوش قرارگیرد و سپس با عسل شیرین شود قبل از خواب بسیار آرام بخش و برای رفع بیخوابی موثر است .

در پایان :

هماهنگونه که مشاهده نمودید این هدیه های آسمانی هر کدام منابع عظیمی از نعمات را بصورت ریز مقوی با خود همراه دارند و چنانچه مرتب مصرف شده و جایگاه خود را در زندگی ما انسانها پیدا کنند کمپلکسی از بیماریهای شناخته شده و ناشناختة ما را درمان خواهند نمود و چون در بدن ما از جمله بیماریهای خود ساخته جلوگیری بعمل خواهد آورد .

نوشته شده توسط سامانی در 11:48 |  لینک ثابت   • آرشیو نظرات

دوشنبه یازدهم فروردین 1393

آتشفشان های ایران



1- آتشفشان دماوند:

img/daneshnameh_up/5/57/damavandincloud.jpg

مخروط آتشفشانی دماوند در شرق تهران و 60 کیلومتری ( فاصله هوایی ) آن با مختصات “24 ‘06 520 طول شرقی و “05 ‘57 350 عرض شمالی واقع شده است. نزدیکترین شهرها به این آتشفشان به ترتیب عبارتند از: رینه (در دامنه جنوبی) ، پلور،دماوند و فیروزکوه ( در شرق ). گسترش گدازهها و مواد آذر آواری در دماوند در حدود 400 کیلومتر مربع و در محدوده ای به طول ‘18 520 تا ‘59 510 و عرض “30 ‘04 360 تا “38 ‘48 350 را شامل می شود. 

ارتفاع قله آتشفشانی دماوند از سطح دریا 5610 متر می باشد. 2 مسیر برای صعود به قله وجود دارد؛مسیر اول جنوب شرق که مسیر نسبتا آسانی است و مسیر دیگری مسیر شمالی که صعود از طریق آن بسیار مشکل و خطرناک است. زمستان های منطقه دماوند بسیار سرد همراه با یخبندان و تابستانهای آن معتدل می باشد. در بیشتر ماه های سال قله آتشفشانی دماوند پوشیده از برف است و مناسبترین ماه برای صعود به قله، مرداد ماه می باشد. بخشی از سفیدی قله دماوند که در مرداد ماه قابل مشاهده است، متعلق به گوگردهای متصاعد شده از دهانه مخروط می باشد. مخروط آتشفشانی دماوند در شرق البرز مرکزی قرار دارد. اگر البرز غربی و شرقی را امتداد دهیم، در محل دماوند این دو امتداد از هم دور می شوند. 

آتشفشان البرز مربوط به ولکانیسمی است که در کواترنر در البرز مرکزی رخ داده است. تمامی ساختمانهایتکتونیکی از جمله: گسلها ها، تراست ها، چین های البرز مرکزی که در منطقه دماوند وجود دارند، زمانی که به محدوده گدازه ها می رسند، محو می شوند. آتشفشان دماوند به صورت مخروط نامتقارنی است که در قسمت جنوب غرب آن گدازه ها گسترش بیشتری دارند. ریفت مخروط آتشفشانی بیانگر این موضوع است که فعالیت این آتشفشان منحصر به دهانه مرکزی نبوده است بلکه دهانه های جانبی نیز در ایجاد مخروط نقش داشته اند. تعدادی دهانه جانبی در ارتفاعات بالای مخروط در سمت جنوب غرب و شمال شرق قرار دارند اما فعالیت اصلی این آتشفشان از دهانه مرکزی آن صورت می گیرد. 
در ترکیب سنگ شناسی آتشفشان دماوند بر اساس میزان Sio2 و ترکیب کانی شناختی آن 3 گروه سنگی قابل تفکیک هستند: 

الف – سنگ های بازیک: که این سنگ ها در محدوده پلور و رینه و پل ورکوه دیده می شوند. این سنگ ها نسبت به دیگر سنگ های دماوند قدیمی تر می باشند. زیرا بر روی سنگ های بازیک منطقه پلور مقدار کمی گدازه های حدواسط (تراکی آندزیت) مشاهده می شود. این گدازه ها تنها در دامنه های کم شیب دماوند مشاهده می شوند و مقدار آنها از سایر سنگ ها کمتر است. این گدازه ها به علت درصد Sio2 پائین و سیالیت بالا دارای وسعت بیشتری است. 

ب – سنگ های حدواسط: که حجم اصلی سنگ های آتشفشانی منطقه را دارا است شامل گدازه ها و سنگ های آذرآواری می باشد و ترکیب کانی شناختی تراکی آندزیت و تراکیت دارند. تغییرات سنگ شناسی وژئوشیمیایی تراکی آندزیت ها و تراکیت ها تدریجی بوده و انواع حدواسط بین این دو فراوانند. 

ج – سنگ های اسیدی: که مرز بین سنگ های اسیدی و حدواسط در سنگ های آتشفشانی دماوند تدریجی است. این سنگ ها در دامنه قله شمالی کوه هاره و با ضخامت حدود 100 متر بر روی آهک های لار قرار گرفته اند. 
این گدازه ها به طور متناوب همراه با مواد توفی به شدت دگرسان شده می باشند. 
این گدازه ها متراکم و قرمز رنگ بوده و فنوکریست های پلاژیوکلاز و هورنبلند در آنها قابل تشخیص است. 
د- سنگ های ولکانی کلاستیک که در بخشهای جنوبی، شرقی و غربی دماوند بیشتر دیده می شود و در بخشهای شمالی کاهش می یابد. سنگ های ولکانو کلاستیک به 2 دسته پیروکلاستیک و اپی کلاستیکتقسیم می شوند. نهشته های پیروکلاستیک شامل انواع توف های آتشفشانی دماوند شامل موارد زیر می باشند: 
  • I – توف های شیشه ای دره هزار، توف تراکیتی جنوب قله دماوند، توف شیشه ای شمال دماوند و توف شیشه ای پومیسی رینه.
  • II – برش آتشفشانی دماوند.
  • III – نهشته های ریزشی پومیسی.
  • IV – نهشته های جریانی پیروکلاستیک غرب دماوند و بالای روستای آبگرم.
  • V – نهشته های جریانی بلوک و خاکستر.
  • VI – نهشته های اپی کلاستیک که در بخشهای جنوبی و شرقی دماوند قابل مشاهده است.

در ارتباط با نحوه تشکیل آتشفشان دماوند نظریات مختلفی ارائه شده است که در ذیل به آنها اشاره خواهد شد: 
  • اوسینیکو ( 1930 ) معتقد است که منطقه گسلها دار اسک و آبگرم باعث بالا زدن گدازه ها شده است.
  • کریستا ( 1940 )، یک خمش در کمان البرز را مسبب تشکیل آتشفشان دماوند دانسته است.
  • آلن باخ ( 1966 )، معتقد است که گسلها های تشکیلات رسوبی موجب صعود گدازه ها به سطح زمین گشته اند.
  • جانگ و همکاران ( 1975 )، با اعتقاد بر برخورد صفحات عربستان و اوراسیا، فرورانش صفحه عربستان در امتداد سطح بینوف و ذوب این صفحه در اعماق و ایجاد ماگمای آتشفشانی، علت پیدایش نمونه هایکالکوآلسکالن ایران مرکزی را مربوط به عمق زیاد این منطقه ذوب می دانند که در نتیجه دور بودن از تراست و عمق زیاد ذوب، سنگ های آتشفشانی آلکالن آشکار شده اند.
  • بروس و همکاران ( 1977 ) با توجه به ترکیب شیمیایی گدازه های دماوند آن را آتشفشان ویروس و دور اززاگرس در نظر گرفته و تشکیل آن را مرتبط با برخورد صفحه عربستان و اوراسیا و فرورانش نوع خاص و ذوب پوسته اقیانوسی می دانند.
  • علی درویش زاده (1364) عقیده دارد که آخرین حرکت کمپرسیونی (فشارشی) که فلات ایران را تحت الشعاع قرار داده و سبب چین خوردگی، بالا زدگی و جمع شدن پوسته قاره ای ایران گردیده، محل تاشدگی البرز را هم تحت فشار قرار داده است و این فشار موجب فعال شدن شکستگی های عمیق و خروج مواد مذاب گردیده است.
  • نوگل سادات (1985) معتقد بود که حرکت گسلها هایی که دارای خمیدگی هستند، باعث ایجاد یک منطقه کشش در محل خمیدگی گشته و آتشفشان دماوند نیز اثر چنین پدیده ای است.
  • ایران نژاد (1370) معتقد است که گسلها های عمیق منطقه می توانند شرایطی را ایجاد کنند که از طریق آن ماگمای آلکاسن به سطح زمین برسد. گسلها های اسک، بایجان، نوا، سفیدآب، شاهان دشت و ورارود در منطقه شناخته شده و تا زیر دماوند ادامه دارند.

2- آتشفشان سهند:

img/daneshnameh_up/2/26/tabrizsahand.jpg


این آتشفشان در 40 کیلومتری جنوب تبریز با ارتفاع حداکثر 3710 متر واقع شده است. تعیین سن مطلق گدازه های مختلف آن سن 12 تا 140 هزار سال را نشان می دهد (1356). به عقیده معین وزیری فعالیت های آتشفشانی سهند در چندین مرحله صورت گرفته اند و در بین این مراحل آرامش نسبی وجود داشته است. وفور خاکستر به همراه قطعات یومیسی تا فواصل دور پراکنده شده اند که نشان گر انفجارات شدید آتشفشان سهند است. 
بلندترین قله، مجموعه متناوبی از برش، پیروکلاستیک ها و آهک سیلیسی است که طی دو مرحله فعالیت به وجود آمده اند. مرحله اول به صورت انتشار روانه های برشی و مرحله دوم شامل خروج گدازه های داسیتیاست. ترکیب سنگ شناختی سهند شامل آندزیت، داسیت، ریوداسیت و ریولیت به همراه مواد آذرآواری فراوان می باشند. ماگمای تشکیل دهنده این سنگ ها اشباع از سیلیس بوده و دارای آلومینیوم زیادی است. 

مطالعه این آتشفشان نشان می دهد که ولکانیسم در آب صورت گرفته و آثار انواع ماهی در مناطق اطراف توده سهند بیان گر آن است که سهند را دریایی کم عمق فرا گرفته است. با آغاز فعالیت این آتشفشان در اواسط دوره میوسن و ایجاد شرایط نامطلوب، گروهی از پستانداران به صورت دسته جمعی از بین رفته اند که آثار این جانوران در حوضه های رسوبی اطراف مشهود است. 
توده آتشفشانی سهند در واقع یک استراتوولکان شامل پیروکلاست ایگنمبریت و گدازه است که توسط دودکش های مختلف و پراکنده در یک منطقه وسیع بیرون ریخته شده اند. در فاصله دوره های آتشفشانی سهند،رسوبات سیلابی – رودخانه ای و یخچالی تشکیل شده اند که غالبا تا شعاع چندین ده کیلومتری اطراف مراکز آتشفشان گسترش یافته اند. توده آتشفشانی سهند به وسعت بیش از 3000 کیلومتر مربع، رسوبات دوره میوسن و قدیمی تر را پوشانده است. تشکیلات ولکانو سدیمنت آن به شعاع چند ده کیلومتر از دامنه های سهند به طرف جلگه های اطراف گسترش یافته اند. 

3- آتشفشان سبلان:

img/daneshnameh_up/2/2c/Sabalaan_of_Karim2.jpg

این آتشفشان در باختر شهر اردبیلبه ارتفاع 4811 متر قرار دارد که در واقع خط تقسیم حوضه های آبریز ارومیهو رودخانه ارس به شمار می رود. رشته کوه آتشفشانی خاموش سبلان ازدره قره سو در شمال غرب اردبیل شروع و در جهت شرقی – غربی به طول 60 کیلومتر و عرض تقریبی 48 کیلومتر تا کوه قوشاداغ در جنوباهر ادامه می یابد. مخروط آتشفشانی سبلان از نوع چینه ای است که گدازه های آن سطحی معادل 1200 کیلومتر مربع را اشغال کرده اند. مخروط سبلان ساختمان مرکزی عظیمی است که بر روی یک سیستم هورست با روند شرقی – غربی قرار گرفته است. 

دیدون و ژرمن ( 1976) سن این آتشفشان را پلیوکواترنر می دانند. اما باباخانی، سکویه و ریو (1369) اظهار می دارند که نخستین جریان گدازه سبلان بر روی توف ها و کنگلومرا های الوار قرار دارند که از نهشته های کواترنر پیشین حوضه مشکین شهر هستند. دیدون و ژرمن فعالیت آتشفشانی سبلان را به 3 بخش تقسیم می کنند: 

الف – جریانات گدازه ای سبلان کهن که بیشترین بخش کوه سبلان را در بر میگیرد و شامل آندزیت های زیرین و میانی و جریان گدازه داسیتی است. 

ب – فرونشست که بخش مرکزی ساختمان پیشین گسیخته شده که نتیجه آن ایجاد یک فرورفتگی دایره ای به قطر 20 کیلومتر است و همزمان با فرونشست کالدار، فوران های انفجاری نیز روی داده است و از مواد آذرآواری تشکیل شده است. 

ج – گنبدها و جریانات گدازه ای سبلان جوان که پس از فروریزش کالدار، فوران مواد آتشفشانی صورت گرفته که بلندترین بخش های مرکزی آتشفشان را تشکیل می دهند. 
لازم به ذکر است که فعالیت های آتشفشانی سبلان از نوع آلکالن سریک است. 

4- آتشفشان تفتان:


تفتان یک آتشفشان جوان و نیمه فعال به سن پلیوسن – کواترنر در بلوچستان و 50 کیلومتری شهر خاش قرار دارد. ارتفاع این آتشفشان از سطح دریا 4050 متر و از دشت های اطراف 2000 متر است. این آتشفشان در رویفیلیش های کرتاسه بالایی و ایوسن بنا شده است. اولین فوران تفتان شامل گدازه ها و سنگ های پیروکلاستیک با ترکیب داسیت و ریوداسیت در 20 کیلومتری غرب – شمال غرب قله فعلی شروع شده است ( گانسر 1966 ). 
فعالیت مجدد تفتان شامل: گدازه های داسیتی و آندزیتی متعلق به اواخر پلیوسن در 10 کیلومتری شمال غرب پس از یک آرامش منجر به تشکیل طبقات اگلومرا، یک انفجار مهم در 2 کیلومتری جنوب قله امروزی به وقوع پیوسته که اثر آن امروزه به صورت گودال فرسایشی دیده می شود. 

یکی از ویژگی های جالب در تفتان، ناهماهنگی کانی شناسی و تحول معکوس کانی ها در آندزیت های کواترنر این آتشفشان دیده می شود. در گدازه های تفتان سنگ های بازیک مشاهده نمی شود. سنگ های آذرآواری و توف های پومیسی بخش وسیعی از شرق و جنوب غرب آتشفشان تفتان را می پوشانند که این سنگها عمدتا ازپومیس و پرمیسیت تشکیل شده اند. 

5-آتشفشان بزمان:


سنگ های آتشفشانی – نفوذی شمال گودال جازموریان مجموعه سنگ های ماگمایی بزمان را شکل می دهند. این کمپلکس ماگمایی جزء زون ماگمایی ارومیه – دختر محسوب می شوند. سنگ های نفوذی منطقه بزمان از گرانیت آلکالن پورفیری با فلدسپات های پتاسیم دانه درشت، گرانیت های دورنیلنددار، گرانودیوریت تا کوارتز دیوریت تشکیل شده اند که دارای 64 تا 74 میلیون سال سن می باشند. 

سنگ های خروجی این منطقه شامل سنگ های داسیتی، آندزیت – داسیتی و بندرت ریولیت، ایگنمبریت و توف های شیشه ای متبلور تشکیل می دهند که در جنوب شرق آتشفشان بزمان رخنمون دارند. سنگ های آتشفشانی بزمان عمدتا آندزیت، بازالت و کمی الیوسن بازالت می باشند. آتشفشان دارای ساختمان استراتوولکان پیچده ای می باشد و انواع گدازه های آندزیتی، داسیتی و ریوداسیتی در دامنه شرقی آن زیادتر است. مخروط اصلی این آتشفشان از اجتماع برش های ایگنمبریتی، پرمیس و گدازه تشکیل شده که به طور متناوب قرار گرفته اند. 

6-آتشفشان آرارات:

img/daneshnameh_up/0/03/ararat2.jpg


آرارات یک آتشفشان استراتوولکان است که وسعتی در حدود یک هزار کیلومتر مربع را اشغال کرده است. این آتشفشان در محل تلاقی شکستگی های بزرگ با جهت شرقی – غربی و غربی – جنوب شرقی قرار گرفته است. در منطقه آرارات، بر روی رسوبات کواترنر، توف های قرمز تحتانی و سپس گدازه های آندزیتی، داسیتی و ریوداسیتی ریخته شده اند و در پایان نیز روانه های بازالتی منطقه را می پوشانند. 
سنگ های آتشفشانی آرارات (به غیر از بازالت ها) به دو سری غنی از ایتریم و فقیر از ایتریم تقسیم می شوند که هر دو سری شامل آندزیت، داسیت و ریوداسیت است اما بازالت ها به 
تاریخ : چهارشنبه دوم بهمن 1392 | 19:2 | نویسنده : رحمت | آرشیو نظرات
 دماوند ببر خفته       

دماوند یک آتشفشان خفته‌ است که امکان فعال شدن مجدد آن وجود دارد. در برخی از سالها از جمله سال ۱۳۸۶ شاهد افزایش خروج دود و بخارهایی از قله بودیم که برخی از شاهدان آن را گواهی بر فعال شدن این آتشفشان پنداشتند اما در حقیقت در سالهای پر بارش با نفوذ آب به درون قله و برخورد سنگهای داغ، جریانی از بخار آب از دهانه قله خارج می شود و چنین به نظر می رسد که فعالیتهای آتشفشانی صورت گرفته است. قطر دهانه این آتشفشان در حدود ۴۰۰ متر است که دریاچه‌ای از یخ آن را پوشانده‌است.

 همچنین نشانه‌هایی از وجود دهانه‌های قدیمی در پهلوهای جنوبی و شمالی کوه ملاحظه می‌شود

فوران گوگرد از نزدیک قلهٔ دماوند

نوشته شده توسط سامانی در 11:31 |  لینک ثابت   • آرشیو نظرات

دوشنبه یازدهم فروردین 1393

زلزله های لحظه به لحظه در شهرهای ایران

http://irsc.ut.ac.ir سایت مرکز زلزله نگاری ایران از طریق این سایت می توانید تمام زلزله های اتفاق افتاده ایران و کشور های همسایه رو ببینید برای یادگیری درس زلزله خیلی مهمه.
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۰۸/۲۸
عباسعلی سامانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی