از قبل 8
ترفندی جالب با کیبورد
یکی از مزیت های این ترفند ها سرعت بخشیدن به انجام کار های روزمره در ویندوز هست که میتواند برای کاربران مبتدی و حرفه ای مفید باشد.
ترفند های تایپ :کشــــــــــــــــــــــــــــــــیـدن حـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــروف
احتمالا شما هم در مطلب های اینترنتی و حتی کتاب و نوشته های تایپ شده دیده اید که کلمات در بعضی جاها مانند تیتر ها کشیده شده اند. اگر شما هم میخواهید این کار را در هنگام تایپ انجام دهید این ترفند را یاد بگیرید. این روش جزء یکی از ترفند های کیبورد حساب میشود
برای اینکار کافی هست بعد از تایپ یک حروف مثله “ش” کلید های ترکیبی Shift+J را با هم فشار دهید و تا جای که میخواهید حروف شما کشیده شود نگه دارید.
این ترفند احتیاج به فونت خاصی ندارد و میتوانید در همه جا از آن استفاده کنید.
- خیلیها به کلیدهای Alt، Ctrl، Shift و... به چشم کلیدهای اضافهای نگاه میکنند که گاهی به درد میخورد! اگر خورههای کامپیوتر را دیده باشید، کمتر دست به ماوس میبردند و خیلی از عملیاتی که شما با دست بردن به ماوس انجام میدهید با کیبرد انجام میدهند و رمز کارشان استفاده مکرر از همین کلیدهای اضافه کیبرد است.
Alt:
1- کلید Alt را نگه دارید و روی فایل مورد نظر دو بار کلیک (دو بار Enter) کنید. با این روش به سرعت صفحه properties باز میشود.
2- کلید Alt را نگه دارید و در همان حال کلید Tab را فشار بدهید. با این کار صفحه ای باز می شود که فایلهای درحال اجرا را نشان میدهد و شما می توانید بین گزینه های taskbar جا به جا شوید.
3- اگر از Internet Explorer استفاده میکنید با ترکیب Alt و کلیدهای جهات دار چپ و راست میتوانید صفحات را Forward یا Back کنید.
Ctrl+Shift+2 :
تا به حال به رعایت نیمفاصله دقت کردهاید؟
به این مثال توجه کنید:
الف- ایرانی می تواند.
ب- ایرانی میتواند.
در (الف) نیم فاصله رعایت نشده و در (ب) رعایت شده است. برای نگارش درست لغات فارسی باید نیمفاصله رعایت شود.
Ctrl+Shift+1 :
بلدید به این صورت بنویسید:
ی ، ا ، ع ، غ ، ح ، خ
با فشاردادن کلیدهای بالا هنگام تایپ کردن، اینگونه بنویسید.
بوق:
صدای بوق برای فشار دادن کلیدهای Num Lock و Caps Lock و Scroll Lock کمک می کند تا اگر هنگام تایپ کردن اشتباهی این کلیدها را فشار دادید زود متوجه بشوید.
در ویندوز XP
از منوی Start به Control Panel بروید.
بر روی آیکون Accessibility Options کلیک کنید.
در پنجره باز شده گزینه Use Toggle Keys را انتخاب کنید.
OK کرده و خارج شوید.
در ویندوز ویستا
از منوی Start به Control Panel بروید.
در سمت چپ Control Panel گزینه Home Control Panel را انتخاب کنید.
سپس بر روی گزینه Ease of Access و سپس Ease of Access Center کلیک نمایید.
بر روی Make the keyboard easier to use کلیک کنید.
گزینه Turn on Toggle Keys را انتخاب کنید.
Save را زده و خارج شوید.
۱- در متن زیر C را پیدا کنید. از مکان نمای موس استفاده نکنید.
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO COOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO
OOOOOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOO
2- اگر درمتن بالا C را پیدا کردید، حالا ۶ را پیدا کنید.
۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹
۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹
۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹
۹۹۹۹۶۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹
۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹
۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹ ۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹۹
3- حالا حرف N رابیابید.
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMM MNMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMM
این یک شوخی نیست.
اگر قادر بودید که این سه تست را پشت سر بگذارید، شما دیگر هیچ وقت نیاز به دکتر اعصاب و روان نخواهید داشت. مغز شما عملکرد خوبی دارد و ازبیماری آلزایمر در امان خواهید بود.
احتمالأ شما نیز تاکنون با نرم افزار Google Earth برخورد داشته اید یا حدأقل نام آن را شنیده اید. یکی از بهترین نرم افزارهای ارائه شده در دنیای فناوری اطلاعات تا به حال که اولین نسخه آن در سال ۲۰۰۴ توسط شرکت گوگل به منظور مشاهده کره زمین با جزئیات به شکل به روز و توسط اینترنت ارائه شد. هر چقدر از توانمندی های Google Earth بگوییم کم گفته ایم چرا که کاربردهای این برنامه به قدری بالاست که به خودی خود شما را جذب میکند. قطعأ مشاهده محل زندگی خودتان از بالا جذاب است! اما این نرم افزار توانمند قابلیت مخفی را نیز در خود نهفته است که بسیاری از آن بی خبرند. پرواز بر فراز کره زمین و تجربه یک خلبانی با کلیه جزئیات در حالی که کره زمین را طی میکنید! در این ترفند قصد داریم تا آموزش خلبانی در Google Earth را به شما بدهیم.
ابتدا نرم افزار Google Earth را که نصب کرده اید اجرا کنید.
حال کلیدهای ترکیبی Ctrl+Alt+A را همزمان بزنید.
خواهید دید پنجره جدیدی با عنوان Flight Simulator برایتان باز خواهد شد.
در این صفحه شما میتوانید تنظیمات مربوط به هواپیمای خود را انتخاب کنید. کافیست یکی از دو هواپیمای F16 و یا SR22 را بر حسب قابلیتهایی که دارند انتخاب کنید. همچنین میتوانید از قسمت Ariport فرودگاهی را که میخواهید پرواز را از آنجا شروع کنید را انتخاب نمایید.
حالا کافی است دکمه Start Flight را بزنید تا پرواز مجازی بر کره زمین را تجربه کنید!
و نحوه کنترل هواپیما به شرح زیر میباشد:
کاربرد | کلید مربوطه |
Exit flight simulator | Ctrl + Alt + A, Escape |
Open flight simulator options | Ctrl + Alt + A |
Rotate pilot viewpoint | Arrow keys + Alt (slow) or Ctrl (fast) |
Display flight simulator help | Ctrl + H |
Increase thrust | Page Up |
Reduce thrust | Page Down |
Aileron left | Left arrow |
Aileron right | Right arrow |
Elevator push | Up arrow |
Elevator pull | Down arrow |
Rudder left | Insert |
Rudder right | Enter (numeric keypad) |
Rudder left | Shift + left arrow |
Rudder right | Shift + right arrow |
Elevator trim nose down | Home |
Elevator trim nose up | End |
Elevator trim nose down | Shift + up arrow |
Elevator trim nose up | Shift + down arrow |
Reduce flap setting | Left bracket |
Increase flap setting | Right bracket |
Reduce flap setting | Shift + F |
Increase flap setting | F |
Center aileron and rudder | 5 |
Center aileron and rudder | C |
Extend/retract landing gear | G |
Left wheel brake | , (comma) |
Right wheel brake | . (period) |
Pause simulation | Space |
Toggle HUD | H |
اگر پای حرف بزر گترها خصوصا
مادربزر گها و پدربزر گها نشسته باشید حتما از
گر صبر کنی ز غوره حلوا » آنها عبار تهایی مثل
را زیاد شنید هاید. « عجله کار شیطونه » و « سازم
صبر یکی از آن مقول ههای مهم در زندگی است
که برای پیشرفت در کارها لازم است.
صبر به معنای تحمل و بردباری تحت شرایط
سخت و دشوار است که می تواند به مفهوم
تحمل در رویارویی با فشارها خصوصا
مشکلات طولانی مدت باشد. صبر سطح تحمل
یک فرد قبل از عک سالعمل منفی نسبت به یک
قضیه را نشان می دهد.
در اسلام هم از صبر به عنوان یکی از بهترین
و باارز شترین خصایص اخلاقی یاد شده و یک
مسلمان معتقداست که با صبر به خدا نزدی کتر
شده و به آرامش واقعی دست می یابد.
صبور بودن هرگز کار ساده ای نبوده، اما شاید
در این برهه از زمان از هر زمان دیگری در
تاریخ سخ تتر باشد. در دنیای امروز که
پیا مهای مختلف در دنیا به سرعت منتشر
م یشوند و با چند کلیک ساده موس می توان به
آنها دست یافت، انتظار این که همیشه راضی
باشیم، کار سختی است.
اما به هر حال صبر یک وسیله باارزش در
زندگی است. شما همیشه از همه چیز راضی
نخواهید بود و برای دستیابی به برخی چیزها در
زندگی باید تلاش زیادی انجام داده و صبر
کنید، اما خوشبختانه صبر، جنبه ای است که
می تواند در شخص رشد کند.
شاید برای شما جوا نها، صبور بودن کار
مشکلی به نظر برسد. جوانی سن فعالیت است و
جوان آرزو دارد که در دم به ه رآنچه م یخواهد
دست یابد. ولی واقعیت این است که در بسیاری
از موارد،
بد و ن
صبر و
حو صله
نم یتوان نتیجه دلخواه
رسید.
برای افزایش
صبر در خودتان سنین جوانی، از همه باید که باعث از صبر شما م یشود،
شناسایی ب یحوصلگی شدن کاسه چنان آرام آرام م یآید
که وقتی عصبانیت، م یکنیم متوجه نم یشویم
که دلیل اصلی منفی ما همین احساس ب یطاقتی است.
برای کاهش این حس باید از آن آگاه بود.
کدام اتفاقات، افراد یا شرایط و موقعیت ها باعث
می شود که شما صبرتان را از دست بدهید؟
سعی کنید بفهمید که چرا اینقدر عجله دارید.
اغلب وقتی چندین کار برای انجام داریم یا وقتی
زمان اندکی برای انجام کارهایمان وجود دارد،
خیلی زود صبر خود را از دست م یدهیم. قبل از
این که کاری را شروع کنید باید فهرس ت آنچه
باید انجام دهید را در نظر داشته باشید تا در
شرایط خست هکننده بتوانید صبوری خود را حفظ
کنید. سعی کنید در آن واحد، تنها یک کار انجام
دهید. یکسری از کارهای خود را در صورت
امکا ن یتواند صبر باشد، اما شما باید یاد بگیرید که کارها را با
دیگران شریک شوید.
حالا وقت آن رسیده که بر بی طاقتی خود
غلبه کنید. در طولانی مدت، بهبود صبر نیازمند
تغییر در هدف زندگی است، اما شما می توانید
به فوریت صبر خود را با یادگیری نحوه به
آرامش رسیدن بهبود دهید. چند نفس عمیق
بکشید و سعی کنید مغز و ذهن خود را پاک
کنید. روی تنفس خود تمرکز کنید و در این
حالت قادر خواهید بود که تحمل خود را
افزایش دهید.
اما اگر واقعا هیچ کاری راجع به موضوعی که
شما را
طاقت
کرده
تو ا نید
دهید، آن
رها کنید.
است که
مطلب،
راح تتر از انجام
است، اما کاری
و تنها راه
است. در ابتدا
موضوعی
هم هست،
باشد مثلا انتظار
مصاحبه
قبولی در
باشید که
دیگری مثل
نانوای ی که نتایج
سرگرم
کنید.
اگر شما تلاش لازم برای
صبور بودن در موقعی تهای کوچک و
ب یاهمیت را تمرین کنید، کم کم توانایی صبور
بودن شما در موقعی تهای مهم تر افزایش
می یابد.
سعی کنید همواره به خود خاطرنشان کنید
که در نهایت، به هر آنچه آرزو دارید، خواهید
رسید و به قول معروف، پایان شب سیه، سپید
است. پس صبور باشید و با تلاش و امید
در مسیر موفقیت گام بردارید.
مایکروویو چیست ؟
مایکروویو نوعی از امواج الکترومغناطیسی است که در واقع امواجی رادیویی با فرکانس بسیار بالا هستند. هر چه فرکانس تشعشع بالاتر رود، طول موج آن کمتر میشود و به همین علت به آن < مایکروویو > یعنی امواج کوتاه میگویند. اشعه مادون قرمز و ماوراء بنفش و X هم از امواج الکترومغناطیسی هستند اما طول موج آنها حتی از امواج مایکروویو هم کوتاهتر است .
این امواج ممکن است در برخورد با یک ماده ، منعکس، منتشر یا جذب شود. مواد فلزی این امواج را کاملا منعکس میکنند. اغلب مواد غیرفلزی مثل شیشه و پلاستیک امواج را از خود عبور میدهند و موادی که جاری آب هستند مانند غذاها و حتی انسان، انرژی این امواج را جذب میکنند. اگر سرعت جذب انرژی یک ماده بیش از سرعت از دست دادن آن باشد، دمای آن ماده بالا میرود.
آیا با مایکروویو فقط غذا میپزند؟
این امواج معمولا برای ارتباطات ماهوارهای، تلفن همراه، رادار، کمک به راهیابی در آسمان و دریا بکار میرود. استفاده دیگر آن جهت گرم کردن در صنایع و درمان حرارتی در دیاترمی است.
این موج پز چگونه کار میکند؟
در این دستگاه یک وسیله الکترونیکی به نام <مگنترون> برای تولید امواج مایکروویو بکار میرود که فرکانس 2/450 مگاهرتز دارند. امواج تولید شده وارد فضای بسته اجاق که فلزی است شده و از دیوارهها منعکس میشود تا توسط غذا یا مایع داخل آن جذب شود. امواج در غذا نفوذ کرده و ملکولهای آب داخل آن را تکان میدهد و با ایجاد سایش مولکولی تولید گرما و افزایش سریع دما میکند. بهطوریکه دمای پخت در مایکروفر معمولا بسیار کوتاهتر از اجاقهای معمولی است. میزان گرما بستگی به رطوبت، شکل، حجم و توده غذای حاضر دارد. به دلیل وجود گرما بطور غیر یکنواخت در بعضی غذاها، ممکن است سطح غذا گرم باشد اما دمای مرکزی آن نزدیک به جوش باشد. یا در بعضی غذاها ممکن است نقاطی کاملا پخته و نقاطی نپخته باقی بماند.
آژانس حفاظت از انرژی تابشی و هستهای در استرالیا که میزان تشعشعات زیان آور ناشی از مصرف انواع محصولات صنعتی را بررسی میکند تا خطرات احتمالی آن برای سلامت انسان را تخمین بزند، به نکات مطرح شده توسط این مرکز درباره مایکروفرتوجه کنید:
گرمای بیماری زا
قرار گرفتن در معرض میزان بالای امواج مایکروویو میتواند ایجاد گرما کند که این گرمای بیش از حد در بافت انسان اثرات جدی بر سلامت او میگذارد از جمله سوختگیهای عمیق بافتی و <هایپرترمی> ایجاد میکند.
آیا غذا موجی شده؟!
تحقیقات ثابت کرده است، شواهد مستندی دال بر اینکه تشعشعات مایکروویو در هر سطح بتواند موجب ایجاد یا تحریک سرطان شود، در دست نیست. وقتی که دستگاه خاموش میشود، امواج در غذا یا اجاق باقی نمیماند. بنابراین غذایی که در مایکروفر پخته شده، ضرری ندارد.
آیا موجها به بیرون نشت نمیکنند؟
همه مایکروفرها حداقل دو کلید قفل داخلی دارند که به محض باز شدن در دستگاه، تولید امواج را متوقف میکند. البته در حین روشن بودن، ممکن است مقداری از امواج از اطراف در، نشت کند. طراحی و ساخت مایکروفر باید طوری باشد که این نشت را تا سطح مجاز استاندارد کاهش دهد. به همین منظور موسسات استاندارد آزمایشی برای بررسی نشت از دیواره اجاق طرح کردهاند تا با رعایت استاندارد و موارد احتیاط اثری بر سلامت انسان نداشته باشد. بررسیهای متعدد نشان داده که سطح این نشت در مایکروفرهای استاندارد در حدی است که اگر اجاق سالم بوده و درست استفاده شود، بیخطر است.
چه ظرفهایی را با موج بپزیم؟
ظروف پلاستیکی معمولی برای استفاده در مایکروفر ساخته نشده و ممکن است در اثر حرارت تغییر شکل یا تغییر رنگ بدهد. فقط از آن دسته از ظروف پلاستیکی که مخصوص مایکروفر ساخته شده، استفاده کنید. اغلب ظروف سرامیکی، آرکوپال و پیرکس برای استفاده در مایکروفر مناسبند بهجز ظروفی که لبههای رنگی فلزی دارند. از دستورات سازنده اجاق در مورد استفاده از فویل آلومینیوم، پیروی کنید. تماس فویل با دیواره اجاق میتواند جرقه ایجاد کند.
با مایکروفر چگونه تا کنیم؟
هنگام استفاده به نکات زیر دقت کنید:
- سطح در اجاق نباید خراب شده باشد.
- در باید کاملا بسته شده و براحتی و نرمی بازو بسته شود.
- لولای در باید در وضع مناسبی باشد.
- اجاق باید تمیز باشد و بخصوص لبههای در و سطح داخلی نباید از غذا یا مواد سوخته پوشیده شده باشد.
- خوردگی و زنگزدگی روی در یا لولا یا سطح داخلی اجاق آشکار نباشد.
آیا میتوان خطر تشعشع را کم کرد؟
برای جلوگیری از خطر تشعشع در استفاده از مایکروفر موارد احتیاط زیر را رعایت کنید.
- از دستورات سازنده اجاق در مورد بکارگیری و رعایت موارد احتیاط در استفاده از اجاق پیروی کنید.
- هیچگاه دستگاه را دستکاری نکرده و قفل داخلی آن را از کار نیندازید.
- هیچ گاه بدون استفاده از سینی مخصوص که در داخل دستگاه است، دستگاه را روشن نکنید مگر با اجازه و دستور تولید کننده دستگاه.
- هیچ گاه دستگاه را بدون گذاردن غذا یا آب در آن به کار نیندازید مگر اینکه تولید کننده آن اجازه داده باشد.
- هیچ وقت ظروف غذا یا وسیله سنگینی را (هنگامی که در باز است) روی در دستگاه قرار ندهید.
- فضای اجاق، در و دزدگیر آن را با آب و ماده شوینده در فواصل منظم تمیزکنید، نباید از اسکاچ و وسایل خراشنده استفاده کنید. دستمال مرطوب و نرم بهترین وسیله برای زدودن غذاهاست.
- هنگام استفاده کودکان از مایکروفر، بر کار آنها نظارت کنید.
نکات ایمنی در استفاده از اجاق مایکروفر
-1 در صورت گرم شدن بیش از حد مایعات تا دمای بالاتر از نقطه جوش ممکن است بطور ناگهانی بجوشد و سر برود. حتی بعد از اینکه ظرف از اجاق خارج شده باشد. بنابراین بهتر است در ظرف را بپوشانید و اجازه دهید تا قبل از خارج کردن کمی خنک شود.
-2 لازم است یخ غذاهای یخ زده را قبل از پخت کاملا آب کنید.
-3 برای استریل کردن شیشه شیر بچه یا سایر ظروف از مایکروفر استفاده نکنید.
-4 قبل از مصرف غذای آماده شده در مایکروفر آن را با قاشق هم بزنید یا بگذارید چند دقیقه بماند و سپس آن را بخورید. بخصوص وقتی شیشه شیر بچه را گرم میکنید، ممکن است سطح شیشه سرد بنظر برسد اما نقاط داغ در داخل شیر، موجب سوختن دهان کودک شود. پس بهتر است قبل از استفاده، شیشه شیر را محکم تکان دهید تا گرما بطور یکنواخت پخش شود و حتما دمای شیر را روی پوست دست خود امتحان کنید.
-5 تنها از ظروف مناسب مایکروفر استفاده کنید.
-6 از ظروف دربسته (که در آن محکم چفت شده و چسبیده) استفاده نکنید چون ممکن است بترکد.
-7 هیچگاه مایعات قابل اشتعال را در اجاق گرم نکنید چون موجب احتراق یا انفجار میشود.
-8 اگر آتش در داخل اجاق ایجاد شد، در آن را بسته نگهدارید، سیم را از برق بکشید و به آتشنشانی زنگ بزنید.
-9 هیچگاه داخل سیستم را دستکاری نکنید و سعی نکنید خودتان آن را تعمیر کنید چون ولتاژ بالای آن ممکن است موجب مرگ شما شود.
-9 اگر اجاق شما خراب شده و فکر میکنید تشعشعات از کنار در آن نشت میکند، از آن استفاده نکنید و به مراکز مربوطه اطلاع دهید.
چند کلمه هم بشنوید از سولاردم، فرزند خلف مایکروفرها
سولاردم خوب غذا را میپزد و به اندازه اجاقهایی که ترکیبی از انرژیهای مایکروویو، گریل(کباب پز) و همرفت (کانوکشن ) هستند، کارآمد است اما شما باید هزینه زیادی فقط برای نور هالوژن بپردازید.
اگر آگهیهای اجاق نوری سولاردم شما را جذب کرده باشد، احتمالا فکر میکنید که این اجاق با سرعت نور و تنها با استفاده از انرژی نور غذا را میپزد.
وقتی <انجمن مصرف کنندگان استرالیا> یکی از آنها را خرید تا ایرادات آن را بررسی کند، گزارش زیر را ارائه کرد: بسیار متعجب شدیم از اینکه فهمیدیم این اجاق تنها یک ترکیب ساده از اجاقهای مایکروویو، گریل و کانوکشن است که علاوه بر آن، یک لامپ هالوژنه هم دارد. برخلاف آنچه آگهیها تبلیغ میکنند این اجاق تنها با نور هالوژن غذا را نمیپزد بلکه هدف اصلی کمک گرفتن از آن برای سرخ کردن و گرم کردن به روش خودکار است.
مانند هر اجاق ترکیبی مایکروویو- گریل - همرفت، شما میتوانید از آن به عنوان یک مایکروفر، گریل یا کانوکشن به تنهایی یا با هم (بسته به چیزی که میخواهید بپزید) استفاده کنید. مزیت هر اجاق ترکیبی همه کاره بودن آن است. شما میتوانید کلوچه، بیسکویت و غذاهایی را که به طور معمول نمیتوانید در یک مایکروفر استاندارد قرار دهید در آن پخته یا گرم کنید. این اجاق سریعتر از یک اجاق معمولی (کانوکشن) غذا را میپزد و به همان اندازه زمان میبرد تا غذا را سرخ کند. آشپزخانه شما خیلی گرم نمیشود و شما در هزینه و انرژی صرفه جویی میکنید زیرا پخت سریعتر و کارآمد داشتهاید.
کیفیت پخت چگونه است؟
ما 12 آزمایش با روش پختهای متفاوت انجام دادیم، در این آزمایشها یخ تکههای گوشت و مرغ کامل را ذوب کردیم. پیتزای یخ زده و یک غذای نمونه را در بشقاب گرم کردیم. کلم بروکلی را پختیم، یک مرغ کامل را سرخ کردیم. سوسیس و نان تست را برشته کردیم. انواع کیکهای اسفنجی، تارت میوهای و کلوچه پختیم. ما دستورات سازنده اجاق را مو به مو رعایت کردیم و غذاها خوب پخته شد به جز پیتزایی که به طور خودکار گرم شده بود که ته آن به اندازه کافی پخته و برشته نشده بود. پوست و تارت میوه و سوسیس چروک و سفت شده بود. اگرچه با کمی آزمایش و خطا با تغییر و تنظیم زمان نیرو و دما (و در مورد پیتزا با گرم کردن اجاق قبل از پخت) میتوان این اشکالات را نیز اصلاح کرد.
نان تست در گریل به طور ناهمگن برشته شده بود و این نشان میداد که اجاق در دماهای بالا و زمان کوتاه نمیتواند غذاها را خوب برشته کند
.
آیا با سرعت نور میپزد؟
LG ادعا میکند اجاق سولاردم تا 4 برابر سریعتر از یک اجاق کانوکشن غذا را میپزد. ما مرغها را با روشهای مختلفی سرخ کردیم. سریعترین آن 37 دقیقه طول میکشد، یعنی حدود نصف زمانی که اجاق کانوکشن زمان میبرد. در ضمن ما برای دو نفر سیبزمینی آبپز کردیم. با استفاده از کلید SPEED OUT این کار 15 دقیقه زمان برد و در حالی که در اجاق معمولی 40 دقیقه طول میکشد. اما مثل همه مایکروفرها هر چه تعداد سیبزمینیزیادتر شود زمان بیشتری طول میکشد تا بپزد. در صورتی که در اجاقهای معمولی زمان پخت به مقدار ماده غذایی بستگی ندارد. پس در سولاردم تنها زمانی که حجم خیلی کمی غذا پخته شود زمان پخت آن 4 برابر سریعتر از اجاقهای معمولی خواهد بود. البته در هر صورت سولاردم سریعتر از اجاق معمولی غذا را میپزد.
آیا ضرر کمتری برای سلامتی دارد؟
LG ادعا میکند غذای پخته شده در اجاق سولاردم برای سلامتی بهتر است چون غذا را سریعتر و در دمای بالاتری میپزد که در این حالت چربی کمتر و کربوهیدرات و پروتئین بیشتری در غذا نسبت به اجاقهای معمولی باقی میماند. جدای از عمق سرخ شدن گوشت، روش پخت آن کمترین تاثیر را در میزان چربی و کلسترول آن دارد. و در ضمن پختن نمیتوان میزان پروتئین و کربوهیدارت را افزایش دهد. سبزیجات معمولا با مایکروفر و بخارپز بهتر میپزند و مواد مغذی کمتری از دست میدهند.
رای نهایی
سولاردم غذا را خوب میپزد و استفاده از آن بسیار آسان است و مثل همه اجاقهای فردار مرکب از مایکروفر و گریلهای معمولی یک اجاق همه کاره اما کوچک است و شما مانند اجاق فردار قابلیت پخت همزمان در طبقات مختلف آن را ندارید. ممکن است بعضی افراد آن را برای خود کافی بدانند اما برای پخت غذاهای خانوادگی به اندازه کافی بزرگ نیست و البته به جز لامپ هالوژنی که به سرعت سرخ شدن غذا در آن کمک میکند، هیچ مزیت دیگری نسبت به مایکروفرهای ترکیبی ندارد. البته بعضی مزیتهای مایکروفرهای ترکیبی مانند گیرنده و حافظه پخت و گرم کردن را هم ندارد. گذشته از نیاز به تعویض و سرویس لامپ هالوژن و هزینه آن، قیمت خود سولاردم نسبت به مایکروفرهای معمولی بسیار گران است.