از قبل 9
آیا تا بحال کنجکاو شده اید این اعداد و ارقامی که ته ظرف های پلاستیکی حک شده چه هستند؟ اگر دقت کرده باشید وسط آرم بازیافت معمولا حروف یا اعداد و گاهی هر دو نوشته شده. اگر هم ندیده اید نگران نباشید، متاسفانه هر لحظه ای که اراده کنید دور و برتان آنقدر ظرف پلاستیکی زیاد است که کافی است دستتان را دراز کنید تا یکیشان را بردارید. اما داستان این اعداد: پلاستیک ها با توجه به نوعشان به 7 گروه تقسیم بندی می شوند. با این شناخت پلاستیک های قابل بازیافت، خطرناک ، کم خطر و ... قابل شناسایی خواهند بود.
شماره2: HDPE یا پلی اتیلن متراکم. پلاستیک بی خطری است. کدر رنگ است . ظروف مایع ظرفشویی و سایر مواد شستشو از این قبیل پلاستیک ها هستند و برای بازیافت ظروف مناسبی هستند.
شماره3: PVC که معمولا لوله ها از این جنس اند و همچنین مواد اولیه پلاستیک هایی که روی ظروف غذا می کشند و بطری های روغن مایع. این گونه از پلاستیک به هیچ وجه نباید نزدیک حرارت در هنگام پخت غذا شوند چراکه گرما باعث آزاد شدن مواد شیمیایی درون PVC شده و به درون مواد غذایی در حال پخت نفوذ می کند که باعث اختلالات هورمونی می شوند پس تا جایی که می توانید از استفاده ی ظروف با این جنس خودداری کنید . هرگز مواد را با پلاستیک رویش در مایکروویو نگذارید . راستی این PVC ها بد قلقند و به راحتی بازیافت نمی شوند.
شماره 4: LDPE یا پلی اتیلن با تراکم کم. همان کیسه های نایلونی خرید . این کیسه ها بی خطرند اما متاسفانه و متاسفانه معمولا غیر قابل بازیافت.
شماره 5: PP یا پلی پروپیلن . ظرف ماست و ظروف مشابه که دهانه گشادی دارند. همچنین نی نوشیدنی ها . بی خطرند و به راحتی بازیافت می شوند.
شماره 6:PS یا پلی استیرن ها. همان ظروف یکبار مصرف . در این ظروف مواد سمی بالقوه وجود دارد بویژه هنگام گرم شدن . تا جایی که می شود از این ظروف استفاده نکنید. بیشتر مواقع غیر قابل بازیافتند.
شماره 7: همان گزینه معروف سایر موارد. از کیس کامپیوتر و iPod گرفته تا ظروف غذا. استفاده از این جنس پلاستیک بویژه برای غذا همیشه آخرین گزینه تان باشد و این شماره 7 هم معمولا غیر قابل بازیافت است.
پ.ن: نمی دانم توجه کردید یا نه اما بدترین ها همان کیسه نایلونی خرید و ظروف یکبارمصرف بودند که هم سمی اند و هم بازیافتشان سخت است. اما این بدترین ها بدبختانه در شمار بیشترین ها هم هستند. پس وای بر ما
برای رفع گرفتگی بینی و مشکل تنفسی ابتدا باید دلیل گرفتگی را مشخص کرد. ابتلا به آسم، انحراف استخوان بینی، حساسیت به گرده گلها یا برخی عوامل طبیعی و شرایطی خاص، تنگی یا گشادی عروق اطراف مجاری بینی، وجود پولیپ ، سینوزیت ، سرماخوردگی ، وجود کثیفی و جِرم در مجاری، غبار یا آلودگی بیش از حد هوا، حتی کمبود رطوبت هوا برخی از عوامل ایجاد گرفتگی در بینی به شمار میرود.
به یاد داشته باشید همواره هر دارو یا راهکار درمانی باید پس از مشورت با پزشک استفاده شود. پزشکان میتوانند بر حسب تداخلات دارویی یا عوارض احتمالی و شناخت و آگاهی بهتر و بیشتر، امکان خطر و ریسک را کاهش دهند و درمان را آسانتر و سریعتر کنند.
اگر انحراف بینی ندارید، گاهی مؤثرترین کار برای حذف مخاط، شستوشوی مجاری بینی با مخلوط آبونمک است.
برخی داروهای موسوم به ضد احتقان بدون نیاز به نسخه پزشک در داروخانهها عرضه میشود که میتوان با آنها گرفتگی بینی را برطرف کرد؛ هرچند نباید آنها را پیاپی و دو یا سه روز متوالی مصرف کرد. قطرههای موسوم به منیلافرین، فنیلافرین، منتون و قرص پزودوافدرین از این دسته است.
برخی عصارههای گیاهی یا راهکارهای سنتی نیز بسته به دلیل گرفتگی بینی، مفید است؛ به عنوان مثال انداختن مقداری جوهر نعنا در آب جوش و تنفس یا بخور آن در حال بسته بودن چشمها (برای جلوگیری از وارد شدن بخار آن به چشم)، اغلب مواقع راهگشاست. انفیه و جوهر نعنا را میتوان از عطاریها تهیه کرد.
پزودوافدرین گاهی سبب گیجی، تپش قلب، بدخوابی یا بیخوابی و اختلال فشار خون در برخی افراد میشود. احتیاط و مشورت با پزشک را بخصوص همزمان با مصرف داروهایی خاص برای درمان یا پیشگیری از بیماریهای دیگر فراموش نکنید.
بیشترین کاربرد داروهای ضداحتقان درمان گرفتگیهای حاصل از حساسیت، سینوزیت، سرماخوردگی و مانند آن است.
گاهی دلیل احساس گرفتگی در بینی، سختی تنفس در هوای خشک است. استفاده از دستگاههای کوچک افزایش رطوبت در این مواقع توصیه میشود.
گفته میشود جای دادن مقداری عسل در برنامه غذایی روزانه، به سبب خاصیت آنتیاکسیدان آن، سبب رفع گرفتگی رگهای خونی میشود و چون برخی گرفتگیهای بینی به دلیل گرفتگی در رگهای نزدیک آن است، راهکاری مفید تلقی میشود.
برخی نیز بر این باورند که مخلوط یک لیوان آب با یک قاشق چایخوری سرکه سیب و غرغره یا شستوشوی بینی با آن نیز برای رفع گرفتگی بینی مفید است.
از ایجاد فشار به نواحی بینی و دستکاری مجاری آن به سبب احتمال ایجاد التهاب و افزایش گرفتگی خودداری کنید.