واریته ی بهاری

آرشیو مطالب جالب

واریته ی بهاری

آرشیو مطالب جالب

ایسنا/ تولید سالانه 500 هزار تن انواع زباله الکترونیک در کشور بدون داشتن مرکز بازیافت پیشرفته خطر جدی برای محیط زیست ایران است.

تنها مجموعه فعال در زمینه بازیافت زباله‌های الکترونیک کشور، آماری مبنی بر تولید بیش از 500 هزار تن پسماندهای الکترونیک در کشور ارایه کرده و بر این اساس اعلام شد که تقریبا هیچ سیستمی برای جمع آوری و بازیافت این نوع زباله ها وجود ندارد.

در مجموعه بازیافت صنعتی زباله های الکترونیک که در نزدیکی تهران فعال است، انواع تلویزیون، مانیتور ، موبایل و قطعات رایانه به شیوه علمی بازیافت و به منابع اولیه مانند مس، نیکل، کادمیوم و ... تبدیل میشوند.

ابراهیم مرشد، بنیانگذار این موسسه دانش بنیان درباره میزان ضرری که یک باتری میتواند برای محیط زیست داشته باشد گفت: لیتیوم یک باتری موبایل فرسوده قابلیت این را دارد که یک حجم 600 مترمکعبی آب را طوری آلوده کند که دیگر هیچ موجود زنده‌ای در آن زنده نماند ، حال خودتان محاسبه کنید سالانه چه تعداد باتری سمی وارد محیط زیست میشود.

وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد در پاسخ به اینکه یک مادربورد رایانه بعد از فرسوده و از رده خارج شدن چه ضرر و سودی میتواند داشته باشد گفت: ساختار تمام بردهای رایانه ای حاوی مقداری فلزات سنگین است که میتواند برای محیط زیست به شدت خطرناک باشد اما همین فلزات برای صنایع مفید هستند.

وی افزود: در هر تن مادربرد رایانه 200 کیلو گرم مس بکار رفته است که با شیوه های تخصصی میتواند بازیافت شود.

مرشد در بخش دیگری از صحبتها درخصوص نحوه جمع آوری زباله‌های الکترونیک گفت: این زباله‌ها نباید بین زباله‌های تر و خشک باشد، آنها را باید جدا گانه به غرف بازیافت شهرداری تحویل داد تا از آنجا به دست ما برسد و بتوانیم آنها را تفکیک و بازیافت کنیم.

بر اساس اطلاعات برنامه تلویزیونی رادیکال هفت که با محوریت ارتباط فناوری اطلاعات و کسب و کار، محیط زیست و خدمات مخابراتی پخش می‌شود، روشهای سنتی بازیافت زباله های الکترونیک زیانبار است چراکه در آنها با سوزاندن کل قطعاتی مثل کابل مس آنها جداسازی میشود اما زیان آلاینده ای که در آن سوزانده شدن ایجاد میشود بسیار بیشتر از رها سازی آنها در محیط زیست است.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۴/۱۲/۰۸
عباسعلی سامانی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی