آیاا ستفادها ز نیتروژن برای پر کردن تایرها مزیت بیشتری
نسبت به هوای فشرده دارد یا خیر؟ آیاا ستفادها ز نیتروژن باعث
کاهش مصرف سوخت یا حرکت نر متر خودرو م یشود؟ آیا
استفادها زن یتروژنب اعثا فزایش عمر مفید لاستی کها م یشود
یا خیر ؟ 78 درصد هوا را گاز نیتروژن تشکیل داده و فقط 21
درصد آنا کسیژنا ست. یک درصدب اقیمانده هم شاملب خار
آب، د یاکسیدکربن و غلظت کمیا ز گازهای خنثی مانندن ئون
و آرگون است. از بقیه گازهای موجود هم به دلیل درصد بسیار
ناچیز م یتوان صر فنظر کرد.
دلایل قان عکنند هایب رایا ستفادها زن یتروژن در تایر
خودروها وجود دارد که به آنهاا شاره م یکنیم:
اولا ین کهب ه دلیلب زر گترب ودن مولکولن یتروژن،ا حتمال
خروجا ین گاز در درازمدتا ز بین لاستیک تایر کمترا زا کسیژن
بوده وا ین به آن معناست که در درازمدت فشار تایرهایی که
بان یتروژن پر شد هاند کمتر دستخوش تغییر خواهد شد.ب علاوه
در ماشی نهای مسابق هایب خوبی م یتوان دید فشار تایرهایی
کهب ان یتروژن پر شد هاند تغییرات کمترین سبتب هن وسانات
دماا ز خود نشان م یدهند. بنابراین در طول مسابقه و هنگام
گرم شدن لاستیک، فشار درون آنا ز ثبات بیشتری برخوردار
است.ا ین موضوع در خودروهای مسابق های که حرکت آنها با
تغییرا ندک فشاری دستخوش تغییر م یشودا زا همیتب الایی
برخوردارا ست.اتومبی لهای شخصی هما زا ین قاعده
مستثنا نبوده و م یتوانندا ز مزایای فشار ثابت و پایدار تایرها
بهر همند شوند.ا لبته درا ین میان عوامل تاثیرگذار دیگری هم
وجود دارد. وجود رطوبت در داخل تایر موضوع جالبی نیست.
معمولا آب به شکل بخار و در بعضی مواقع هم به صورت مایع
در داخل تایرها وجود دارد.ا ین موضوعب اعث م یشود فشار داخل
تایرها در مقایسهب ا هوای خشکب یشتر دچار تغییر شود.ا لبتهب اید
گفتب رخی پنچرگی رها مخزنب ادشان راب خوبیا زن فوذ رطوبت
مصونن گهن م یدارند وب ادی کهب ه تایر ماشین م یزنندب ا رطوبت
همراها ست .معمولا سیست مهای تزریق نیتروژن خالص،
نیتروژن خشک راب هت ایرهات زریق م یکنند. مطمئناا ین کارب رای
پنچرگیرها ساده،ا ما کمی زمانبرا ست. فشار لاستی کهای
پرا زن یتروژنا ز ثباتب یشتریب رخوردارب وده و تا
اندازه کمیا ز هزینه سوخت ون گهداری
تایرها م یکاهد. درا ین تایرها شاهد
رطوبت کمتری بوده و در نتیجه
خوردگی رین گها به مرور زمان
کمتر خواهدب ود. درخصوص
نرمی ماشین هنگام رانندگی و
ترمز کردن باید گفت تا زمانی
که فشار نیتروژن به طور
جدی دچار تغییر نشود و نیاز
به رساندن فشار لاستیکب ه عدد
مطلوبن باشد شما قادرب ها حساس
آن نخواهید بود .
نوشته شده توسط سامانی |
لینک ثابت |
آرشیو نظرات
آیا جگر مرغ حاوی هورمونا ست؟ پوست مرغ باعث
افزایش موهای زائد می شود؟ مصرف سنگدان برای
مبتلایان به بیمار یهای التهابی خطر دارد؟ مضرات بال
و گردن مرغ در چیست؟ ای نکه می گویند پای مرغ باعث
غضروف سازی م یشود، صحت دارد؟ اصلا چرا کارشناسان
تغذیه و متخصصان صنایع غذایی خوردن فرآورد ههای
جانبی طیور را زیاد توصیه نمی کنند؟
جگر مرغ هورمون ندارد، زیرا...
جگر مرغ همان عضویا ست که علاوه بر ذخیره مواد
مغذی، به دلیل آنزی مهای متنوعی که در سلو لهای خود
دارد محل تجمع و خنثی سازی سموم، برخی هورمو نها،
واکسن های تلقیحی و انواع آنت یبیوتی کهای تزریقی و
خوراکیا ست، اما واقعیت اینا ست با وجود آن که در کشور
ما مصرف داروهای هورمونی در طیور ممنوعیت خاصی
نداشته و نظارت چندانی هم بر آن نم یشود، به دلیل هزینه
بالا، تهیه آن برای مرغدار صرفه اقتصادی نداشته و به
همین دلیلا ست که متخصصان صنایع غذایی جگر را فاقد
هورمون می دانند.
اما نکتها نحرافی آن که گرچه در طیورا ز هورمونا ستفاده
نمی شود، ولی مصرف غیرمجاز و بدون نسخها نواعیا ز
آنت یبیوتیک ها و داروهای شیمیایی برای مهار بیمار یهای
عفونی و کنترل بیماری هایا نگلی و ویروسی باعث عوارض
مختلفی همچون سرطان زایی، جهش زایی، مسمومیت و
ایجاد آلرژی م یشود که مه مترین عارضه آن مقاومت
دارویی به انواعی از آنت یبیوتیک هاست که موجب کم یا
بی اثر شدن آن در بدن مصرف کننده م یشود.
البته کارشناسان معتقدند اگر استعمال این داروها یک
هفته قبلا ز کشتارب اشد جاین گرانین یست. چرا که کبد
حیوان فرصت پاکسازی و دفع مواد مضر تجمع یافته را
خواهد داشت،ا ماا گر تلقیح 48 24 ساعت قبلا ز کشتار
باشد دارو درجگر مرغ رسوب و برای سلامت مضرا ست وا ین
همان عامل اصلی منع مصرف چنین فرآورده هایی است.
اما شایدا ین سوال مطرح شود، پس چه عاملی موجب
افزایش سریع رشد و وزن گرفتن مر غهای صنعتی در مقایسه
با مر غهای محلی م یشود؟
به گفته کارشناسان مرغ های صنعتی با تلفیق
ژنتیکی وا صلاح نژاد به نژاد گوشتی تبدیل شده اند.
در واقع خوراک مصرفی مستقیما به گوشت و ماهیچه
تبدیل و موجب پروار شدن زودهنگام طیور می شود. از
سوی دیگر این مرغ ها برخلاف مرغ های محلی به دلیل
آن که در طول شبانه روز در محیط های پر نور نگهداری
م یشوند به طور مداوم در حال مصرف دان و وزن گرفتن
هستند.ا لبته برخی کارشناسان هم نظر دیگری دارند آنها
براین باورند که در جیره مرغ از موادی استفاده می شود
که موجب تحریک هورمون ها و رشد سری عتر می شود.
بنابراین اگر اندک نگرانی از به کار بردن مواد هورمونی
و داروهای آنت یبیوتیکی در فرآورده جانبی طیور دارید از
مصرف آن اجتناب کنید.
پوست مرغ را هرگز نخورید
برخی خانواد هها پوست مرغ را از قسمت های دیگر
آن مضرتر می دانند و بر این باورند که چربی زیر پوست
حاوی هورمونا ست. در واقع مردما ز وجود هورمون بیشتر
از داروهای آنتی بیوتیکی م یترسند و عاملا صلی رویش
موهای زائد در بدن خانم ها را پوست مرغ م یدانند، اما این
موضوع زمانی صحت دارد که به مرغ هورمون تزریق
شود. ترکیبات هورمونی به دلیل آن که
شبیه هورمو نهای جنسی هستند در
مرد و زن به یک میزان موجب
بروز مشکل م یشود.
در خان مها باعث
پرمویی، رویش موهای
زائد، جوش و کیست
تخمدان و در آقایان باعث
آکنه های شدید پوستی و
نارسایی درهورمو نهای جنسی
م یشود. در کودکان هم بر روند رشد تاثیر نامطلوب گذاشته
و موجب افزایش وزن م یشود.
اما موضوع مه متر آ نکها ز نظر علمی ثابت شده
است داروهای آنت یبیوتیکی، فلزات سنگین، سموم و
آفت ک شهایی که به همراه دانه های جو و ذرت وارد جیره
غذایی مرغ می شود در بافت های نرم و پرچرب همچون
پوست و جگر رسوب و مصرف آن باعث تضعیف سیستم
ایمنی بدن شده و حتی ریسکا بتلا به تومورهای سرطانی
را افزایش م یدهد.
بنابراین از مصرف قسمت هایی از مرغ که پوست
بیشتری دارد بپرهیزید چرا که علاوه بر چربی بالا، باعث
افزایش کلسترول بد خون هم م یشود.
بال و گردن مرغ هم پرچرب است
آیا می دانید علت خوشمزگی بال های سوخاری شده ای
کها ین روزها در برخیا غذیه فروش یها در مقابل دید مشتری
تهیه و عرضه می شود، چیست؟ چربی زیاد آنا ست که یک
لذت آنی و حسرت دائم به دل ما م یگذارد. این غذا کالری
بالایی دارد وا گر به عنوان پیش غذا مصرف شود کالری
دریافتی یک وعده غذا را دوچندان می کند.
اما موضوع مورد بحث آن که به گفته کارشناسانا گرچه
بال و گردن محل تزریق واکسن به طیور است، ولی به دلیل
سرعت جذب، ماندگاری مواد تزریقی در اینا عضا کم بوده و
مصرف آن از این بابت مشکلی ایجاد نخواهد کرد، اما گردن
مرغ به دلیل آن که محل عبور نسوج عصبی و بسیاری از
غددل نفاویا ست وا ز طرفی شستشوی مجرای داخلی آن
غیرممکن است مصرف آن توصیه نم یشود.
پای مرغ کلسیم دارد
می گویند مصرف پای مرغ غضرو فهای آسیب دیده را
ترمیم م یکند و دارویی برای نرمی استخوان است. اگر چه
پای مرغ حاوی بخ شهای غضروفی است و سوپ آن حالت
ژلاتینی دارد ولی به عقیده برخی کارشناسان به دلیل آن که
ارزش پروتئینی چندانین داردن م یتواند عاملیب رای ساخت
غضروف ها به شمار آید و در ضمن برای هیچ گروه سنی به
عنوان یک انتخاب خوب توصیه نشده است، چرا که چربی
اشباع بالایی داشته و برایا فراد باا ضافه وزن و مبتلایان به
دیابت مضر است.
البته متخصصان تغذیه سوپ پای مرغ راب هترین منبع
عنوان کرده اند و برای D و A کلسیم، فسفر، ویتامین
کودکان مبتلا به نرمیا ستخوان مفید م یدانند. آنان عقیده
دارند اگرعصاره پای مرغ با کمی پیاز پخته شود کلسیم آن
قابل جذب تر خواهد شد.
دل و جگر و سنگدان ارزش غذایی دارد، اما...
احشایی چون دل ، جگر و سنگدان مرغ پروتئین
باکیفیتی داشته و به دلیل آ نکه منبع غنی آهن، روی،
است به روند خونسازی کمک B و 12 A سلنیوم، ویتامین
کرده و برای رشد قدی و بدنی کودک و نوجوان مفیدا ست.
میزان آهن سنگدان و دل مرغ تقریبا با گوشت آن برابری
م یکند، ولی بسیار پرچرب بوده و بویژه سنگدان کلسترول
بالایی دارد. چربی آنا ز نوعا شباع و میزانا سیدهای چرب
امگا 6 آن بیش از امگا 3 است. در نتیجه مصرف بیش از
یک یا دو بار آن در ماه می تواند باعث بروز التهابات بافتی در
افراد مستعد گردد.ب ه گفته متخصصان میزان کادمیوم، سرب
و کروم سنگدان بالاترا ز دل بوده و به هیچ عنوان نمی توان
آن را جایگزین گوشت کرد.ا ین را همب دانیدا حشای طیور
برای مبتلایان به بیمار یهای قلبی عروقی، چربی خون
بالا و نقرس محدودیت مصرف دارد.
نوشته شده توسط سامانی |
لینک ثابت |
آرشیو نظرات
درمان یبوست
با رو شهای طبیعی
یبوست یکی از شایع ترین مشکلات گوارشی در سنین
مختلف است. یبوست تعاریف مختلفی دارد، اما اینجا منظور
ماا جابت مزاج با فاصله زیاد (هر چند روز یک بار) یاا جابت
مزاج دشوار، ناراحت کننده یا دفع مدفوع سفت و خشک
است.
در خیلی موارد یبوست مزمن م یتواند نشا ندهنده
یک بیماری زمین های باشد. برای تمام افراد بالای 50 سال
کها ز یبوست مزمن رنج م یبرندا نجام تست غربالگری
کولونوسکوپی و رد کردن مشکلات روده بزرگ ضروری
است.
یبوست می تواند علل مختلفی داشته باشدا ز جمله کمبود
فیبرهای غذایی، مصرفآ بن اکافی،ن داشتنت حرک،ا سترس
و اضطراب، سندرم روده تحریک پذیر، دیابت، کم کاری
تیروئید و.... بعضیا ز داروها نیز م یتواند یبوستا یجاد کندا ز
جمله داروهای ضدا فسردگی، آنتی هیستامین ها، داروهای
مخدر و کدئین ها.
شاید مهم ترین علت یبوست وقت نگذاشتن کافی برای
توالت رفتن باشد. برای داشتن اجابت مزاجی طبیعی و سالم
نیاز است هر فرد روزانه زمان کافی و بدون استرسی را در
توالت بگذراند. بهترین زمان صبح ها و پسا ز نوشیدن یک
لیوان چای یا قهوه است.
مصرف بیشتر میوه و سبزیجات تازه، نوشیدن آب کافی،
تحرک و ورزشب یشترا ز توصی ههایب سیار مهم در درمان
یبوست است.
یکیا ز بهترین توصیه ها برای درمان یبوست مصرف
انجیرخشک خیسانده شده در آب یا گلابا ست. نوشیدن
روزانه خاکشیر گرم نیز می تواند روش خوبی برای کمک به
رفعا ین مشکلب اشد.ن کته قابل توجها ین کهن وشیدن خاکشیر
به صورت سرد می تواند به علت خاصیت منقبض کننده آن
یبوست را تشدید کند.
اسفرزه یکیا ز بهترین گیاهان مسهلا ست. برای درمان
یبوست می توان حدود 40 20 گرما سفرزه را شبانه خیسانده
و صبح ناشتا میل کرد.
دانه کتان نیز به دلیل داشتن موسیلاژ م یتواند باعث
افزایش حجم مدفوع و کمکب ها جابت مزاجب اشد.
مصرف یک لیوان د مکرده تخم کتان به صورت روزانه
م یتواند روش خوبی در درمان یبوست فرد باشد.ا لبته
درا ین مورد حتما با پزشک خود مشورت کنید. بارهنگ
نیز ماده موثری برای یبوست کودکان و حتی نوزادان
است.
مصرف روزانه خیسانده آلو خشک و یک تا دو
قاشق روغن زیتون پسا ز هر وعده غذا روش بسیار
مفیدی در درمان یبوست زنان و کودکانا ست. سبوس
غلات و جو دو سر نیز تاثیرات مفیدی درا ین زمینه
دارد.
ماساژ شکم بویژه ماساژ اطراف ناف و نیز دور تا دور شکم
برای حدود نیم ساعت می تواند باعث تحریک معده و اجابت
مزاج شود. طب سوزنی نیزا ز روش های بسیار موثر و فاقد
عارضه جانبی در درمان یبوس تهای مزمن و تنظیم دستگاه
گوارشی است.
توصیه بسیار مهما ین که تا جایی که ممکن
است از مصرف دارو برای درمان یبوست خودداری
کنند چون باعث وابستگی روده های شما به دار
نوشته شده توسط سامانی |
لینک ثابت |
آرشیو نظرات